CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ریسک و مدیریت آن در مجموعه پروژه های ساختوساز بر مبنای استانداردPMBOK (مطالعه موردی: مجموعه اقامتی و تفریحی متیس- استان گیلان)

عنوان مقاله: بررسی ریسک و مدیریت آن در مجموعه پروژه های ساختوساز بر مبنای استانداردPMBOK (مطالعه موردی: مجموعه اقامتی و تفریحی متیس- استان گیلان)
شناسه ملی مقاله: CARSE04_064
منتشر شده در چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا عزیزآبادی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه مهرالبرز
شایان حجت پناه - تدریسیار کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه مهرالبرز
محمد معهود - تدریسیار کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه مهرالبرز
میثم کریمیان - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه مهرالبرز

خلاصه مقاله:
مدیریت و راهبری پروژه های ساخت وساز، مراحل و گامهای متفاوت و متعددی دارد که با فرآیندهای ترکیبی و بعضا تکراری پروژه را به سمت جلو پیش میبرند، با توجه به اینکه روند اجرای پروژه قبل از شروع آن مشخص و مسیر کار به وضوح تعیین میگردد، لذا برای جلوگیری از درگیر شدن در لایه های اجرایی پروژه بهتر است ریسک های پروژه را پیش از آغاز کار شناسایی کرده تا در صورت مواجهه با آن ها در طول پروژه اقدامات اصولی و کارآمدی برای مقابله با این ریسک ها صورت پذیرد. از دیگر سو، امروزه مدیریت ریسک به عنوان بخش مهمی از مدیریت پروژه است، تجربه نشان میدهد که مدیریت ریسک عملکرد روشنی برای ارتقای اجرای پروژه، ذخیره کردن هزینه و مدیریت آن، افزایش سودمند بودن پروژه دارد و به عنوان یک ابزار علمی و تاثیرگذار برای کاهش ریسک و زیان میباشد. همچنین عوامل بسیاری در عدم تحقق اهداف پروژه تاثیرگذار می باشد. لزوم یک برنامه ریزی دقیق و کارآمد در راستای رسیدن به اهداف پروژه سبب می شود که نیاز به پیمانکار با توانایی های متناسب با پروژه پررنگ تر شود. ازاین رو در فرآیند مدیریت پروژه لازم است تا به صورت نظام مند به موضوع ریسک و فرآیند مدیریت ریسک توجه شود، ریسک در پروژه یک حقیقت اجتناب ناپذیر به حساب می آید که به دلیل شرایط غیرقابل پیش بینی، پیچیده بودن پروژه های امروزی، حجم بالای سرمایه گذاری و محدودیتهای زمانی در صورت عدم شناسایی و ارزیابی آن میتواند شکستهایی به ذینفعان پروژه تحمیل کند و در صورت وقوع، تاثیرات مستقیم و غیرمستقیمی بر اهداف پروژه نیز بگذارد. فلذا در این مقاله، برای پروژه مطالعه موردی ساخت مجموعه اقامتی و تفریحی متیس، منطبق با استاندارد PMBOK ، پس از شناسایی و تحلیل ریسک های پروژه، به دنبال شناسایی 10 ریسک برتر پروژه می باشیم.

کلمات کلیدی:
مدیریت پروژه، مدیریت ریسک، مدیریت هزینه، مجموعه های اقامتی و تفریحی، پروژه های ساخت وساز، استاندارد PMBOK

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1000588/