CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارایه یک مدل ریاضی جهت انتخاب پورتفولیوی بهینه پروژه ها با توجه به اهداف استراتژیک سازمان (مطالعه موردی: بخش ارتباطات و علائم الکتریکی راه آهن ج.ا.ا)

عنوان مقاله: ارایه یک مدل ریاضی جهت انتخاب پورتفولیوی بهینه پروژه ها با توجه به اهداف استراتژیک سازمان (مطالعه موردی: بخش ارتباطات و علائم الکتریکی راه آهن ج.ا.ا)
شناسه ملی مقاله: JR_TRJ-17-1_008
منتشر شده در شماره 1 دوره 17 فصل در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن پورسید آقایی - استادیار، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
محسن امیربیگی - دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مدیریت پورتفولیوی پروژه­ها روشی مطمئن است که سازمان­ها به کار می­بندند تا منابع کمیاب خود را با بیشترین ارزش خروجی ممکن به کار گیرند و باعث حرکت سازمان به سمت اهداف استراتژیک خود شوند. یکی از مهمترین مباحثی که در مدیریت پورتفولیوی پروژه­ها مطرح است تشکیل پورتفولیوی بهینه برای پروژه­ها است. انتخاب صحیح پروژه­های پورتفولیو متضمن حسن عملکرد مدیریت پورتفولیوی پروژه است و هر چه این ترکیب مناسب­تر و اصلح انتخاب شود تحقق ماموریت سازمان محتمل­تر خواهد بود. بخش­های مختلف شرکت راه آهن ج.ا.ا. برای تحصیل اهداف استراتژیک در افق 1400 باید سرمایه گذاری­های خویش را انتخاب و مدیریت کنند و پروژه­های خود را به صورت عاقلانه انتخاب و اجرا نمایند، یکی از بخش­های مهم راه آهن ج.ا.ا. بخش ارتباطات و علائم الکتریکی است که حدود 120 پروژه در این بخش تعریف شده است. در این مقاله یک مدل دو هدفه برای انتخاب بهینه پورتفولیوی پروژه­ها بر اساس اهداف استراتژیک، هزینه و زمان ارایه شده است به گونه ای که حل این مدل­ها باعث به دست آوردن ترکیبی مناسب از پروژه­ها برای دستیابی حداکثری به اهداف استراتژیک با حداقل هزینه در افق زمانی تعیین شده، می­شود. با پیاده سازی مدل ارایه شده در این مقاله، برای پروژه­های این بخش از راه آهن، 81 پروژه از مجموع 120 پروژه تعریف شده برای اجرا تا افق 1400 به گونه­ای انتخاب و زمانبندی شدند که نخست بیشترین ارزش را با توجه به اهداف استراتژیک راه آهن ج.ا.ا. تا افق زمانی تعیین شده داشته باشند و در ثانی حداقل هزینه را برای این بخش از راه آهن فراهم آورند.

کلمات کلیدی:
انتخاب پورتفولیوی پروژه ها, اهداف استراتژیک, زمانبندی پروژه ها, مدل ریاضی, محدودیت منابع

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1007853/