CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر اصول معماری اندام واره ای در قیاس با ویژگی های معماری روستای سوادجان بر مجموعه های گردشگری روستاهای هدف (نمونه مطالعاتی: روستای سوادجان)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر اصول معماری اندام واره ای در قیاس با ویژگی های معماری روستای سوادجان بر مجموعه های گردشگری روستاهای هدف (نمونه مطالعاتی: روستای سوادجان)
شناسه ملی مقاله: CAUCONF02_051
منتشر شده در دومین کنفرانس عمران، معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

احسان بهارلوئی - استان اصفهان نجف آباد
نوشین عباسی - گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.

خلاصه مقاله:
سفر در طبیعت و هم اقامت در آن و مانوس شدن با آن در ساختن روح انسان بسیار تاثیرگذار است. با توجه به اینکه روستای سوادجان دارای ساباط هایی در دل خود میباشد و به عنوان روستای هدف گردشگری معرفی شده است. لذا دراین پژوهش با توجه به ارتباط عمیق معماری با فرهنگ و شرایط محیطی و بومی منطقه مطالعاتی، دستیابی به اصول و قواعد دخیل در ایجاد مجموعه گردشگری با در نظر گرفتن فرهنگ، شرایط محیطی و بومی و بافت روستای سوادجان در قیاس با اصول معماری انداموارهای مدنظر قرار گرفته که بر این اساس میتوان از اصول و راهکارهای معماری اندام واره ای در جهت هماهنگی با بافت روستا در مجموعه گردشگری استفاده کرد. روش تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ روش انجام آن توصیفی تحلیلی است و در این پژوهش از روش گردآوری اطلاعات میدانی از یک سو وکتابخانه ای از سوی دیگر استفاده شده است. یافته های تحقیق ویژگی های ساختاری و کالبدی روستای سوادجان همچون ساباط ها و خانه های قدیمی ساخته شده با مصالح طبیعی منطقه در قیاس با اصول معماری اندام واره ای می باشد که نتیجه بدست آمده از این پژوهش رابطه بین معماری اندام واره ای و معماری کالبد قدیمی روستا را نشان می دهد که از این رابطه راهکارهایی در جهت خلق مجموعه گردشگری هماهنگ با محیط ارائه شده است.

کلمات کلیدی:
ساباط، معماری اندام واره ای، روستای سوادجان، طبیعت، مصالح طبیعی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1021151/