CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر نیتروژن و سیلیسیم بر رنگیزه های فتوسنتزی، تجمع نیترات و مقدار نیتروژن برگ در گیاه شنبلیله (Trigonella foenum graecum L)

عنوان مقاله: اثر نیتروژن و سیلیسیم بر رنگیزه های فتوسنتزی، تجمع نیترات و مقدار نیتروژن برگ در گیاه شنبلیله (Trigonella foenum graecum L)
شناسه ملی مقاله: AFPICONF08_030
منتشر شده در هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

خورشید خلیل پور - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی-گرایش گیاهان دارویی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
حسین مرادی - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کامران قاسمی - استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

خلاصه مقاله:
شنبلیله بخاطر وجود مواد موثری نظیر الکالوئیدها، فلاونوئیدها، ویتامین A و C، املاح آهن و کلسیم دارای ارزش دارویی مطلوبی می باشد. به همین منظور جهت بررسی سطوح مختلف نیتروژن و سیلیسیم بر رنگدانه های فتوسنتزی، تجمع نیترات و مقدار نیتروژن در این گیاه آزمایشی به صورت کرت های خردشده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نیتروژن در چهار سطح (0، 50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار کود آبیاری) به عنوان کرت اصلی و سیلیسیوم در پنج سطح (0، 1 میلی مولار کود آبیاری، 2 میلی مولار کود آبیاری، 1 میلی مولار محلول پاشی، 2 میلی مولار محلول پاشی) به عنوان کرت فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که اثرات متقابل نیتروژن و سیلیسیم بر کلروفیل کل، نسبت کلروفیل ها، کارتنوئید و نیتروژن برگ در سطح احتمال 1% و بر تجمع نیترات در سطح احتمال 5% معنی دار شده است. نتایج حاکی از آن است که می توان در جهت بهبود رنگیزه های فتوسنتزی شنبلیله و کاهش تجمع نیترات، از کودهای نیتروژن و سیلیسیوم در غلظت های محدود به صورت توأم استفاده نمود.

کلمات کلیدی:
گیاهان دارویی، کلروفیل، کارتنوئید، سیلیسیوم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1129681/