CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سیستم فرماندهی سانحه برای آسیب پذیری فضاهای آموزشی در اثر زلزله و آتش سوزی (مطالعه موردی: دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی)

عنوان مقاله: سیستم فرماندهی سانحه برای آسیب پذیری فضاهای آموزشی در اثر زلزله و آتش سوزی (مطالعه موردی: دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی)
شناسه ملی مقاله: SHTCC01_016
منتشر شده در کنفرانس ملی سلامت اجتماعی در شرایط بحران در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

پانته آ حسینی شیرازی - دانشجوی کارشناسی ارشد بازسازی پس از سانحه، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: فضاهای آموزشی به دلیل تعداد زیاد کاربران، قدمت زیاد و بی ثباتی ساختاری در برابر زلزله و آتش سوزی بسیار آسیب پذیر هستند. در یک دانشکده می بایست اساتید و دانشجویان نسبت به مسائل مواقع بحرانی مثل زلزله و آتشسوزی آگاهی های لازم را داشته باشند. در بین فضاهای آموزشی، دانشگاه ها به دلیل تعداد زیاد کاربران و همچنین اسناد و مطالعه های منحصر به فرد در هنگام مواجهه با خطر در معرض خسارت های قابل توجهی قرار دارند. اما در این تحقیق دیده شد که این مسائل مورد غللت واقع شده است. اختلال غیرساختاری و همچنین عدم آگاهی اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه در مورد وضعیت بحران و نحوه واکنش صحیح در برابر بحران، از دیگر عواملی هستند که نشان دهنده اهمیت موضوع است. عناصر غیرسازه ای مانند کمدها، قفسه ها، آویزها و ... کاملاً نا ایمن رها شده اند. همچنین در حوزه مدیریتی نیز هیچ برنامه ای برای آموزش و پیشگیری درنظر گرفته نشده است. بنابراین در این مقاله تلاش شده تا سامانه فرماندهی حادثه برای این دانشکده در تهران تدوین شده و راه حل های لازم برای ارائه گردد. روش: روش تحقیق پژوهش حاضر شامل مشاهده های مستقیم و دقیق، بررسی مطالعات مرتبط، انجام مصاحبه های عمیق با مسئولین و کارکنان و همچنین تکمیل پرسشنامه توسط دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای مستقر در دانشکده، با هدف شناخت آسیب پذیری های غیر سازه ای و کمبودهای آموزشی کاربران است. نتایج حاصله با روش های آماری توصیفی تحلیلی و به وسیله ی نمودارهای فراوانی و تحلیل ضریب هم بستگی بین داده ها مورد بررسی قرار گرفته اند. یافته ها: با توجه به یافته ها از مشاهدات، پرسشنامه ها و مصاحبه ها، سیستم فرماندهی حوادث طراحی شده است و اقداماتی برای کاهش ریسک در سطح سازمانی و غیرساختاری و همچنین پیشنهادات برای آماده سازی در برابر بلاها و سیستم طراحی ارائه شده است. نتیجه: از مقاله نتیجه می گیرد که راهکارهایی همچون تطابق چارت تشکیلاتی دانشکده برق و کامپیوتر با سامانه فرماندهی حادثه با اختصاص مسئولیت مضاعف به مسئولین دانشکده، ترویج و اجرای برنامه های آموزشی مانند انجام مانور و برگزاری دوره های علمی و کاربردی برای دانشجویان و کارکنان مستقر در دانشکده، تهیه ی نقشه های تخلیه ی اضطراری ساختمان و نصب آن در طبقات، مقاوم سازی غیر سازه ای عناصر معماری و مبلمان و همچنین تأسیسات حرارتی، برودتی، برای این ساختمان الزامی می باشد.

کلمات کلیدی:
سیستم فرماندهی سانحه، زلزله و آتش سوزی، آسیب پذیری، مدیریت برنامه ریزی استراتژیک آینده پژوهی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1140364/