استفاده از ارزیابی مبتنی بر ارتباطات و اتصالات به منظور بررسی توانایی دانش آموزان در بکارگیری ارتباطات برای حل مسائل جدید ریاضی و تحقق دانش مفهومی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 347

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SENAER01_036

تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1399

چکیده مقاله:

ارتباطات واتصالات یکی از استانداردهای فرآیندی مورد تاکید شورای ملی معلمان ریاضی است. برقراری ارتباطات برای تحقق دانش مفهومی به عنوان یک ضرورت محسوب می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی توانایی دانش آموزان در استفاده از ارتباطات و اتصالات هنگام مواجهه با مسائل جدید است. این پژوهش بصورت ترکیبی (کمی ـ کیفی) صورت گرفته که با توجه به محدودیت صفحات و موضوع این مقاله، قسمت کمی آن بررسی و گزارش می گردد. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر پایه نهم یکی از مناطق آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصیلی۹۹-۱۳۹۸ و نمونه انتخابی از نوع نمونه دردسترس ملزم شامل ۳۲ نفر از این جامعه انتخاب شدند. ابزار پژوهش در قسمت کمی شامل آزمون محقق ساخته مبتنی بر ارتباطات و اتصالات بود که روایی محتوایی آن توسط چند نفر از اساتید آموزش ریاضی تایید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برابر ۰/۷۴۳ تعیین شد. برای تحلیل داده های کمی از شیوه های آماری توصیفی – تحلیلی و در سطح توصیفی از نمره گذاری، جدول توزیع فراوانی، بیان درصد داده ها و نمودار استفاده گردید. تحلیل کیفی پاسخ ها اشکالات و بدفهمی های دانش آموزان را در حل سوالاتی که نیازمند برقراری ارتباطات و اتصالات هستند، مشخص ساخت. نتایج این پژوهش نشان داد، اغلب دانش آموزان ارتباطات مفهومی بین ایده های ریاضی و چگونگی ساخته شدن ایده های جدید بر پایه ایده های دیگر را بر مبنای مدل ارائه شده توسط شورای ملی معلمان ریاضی به خوبی درک نکرده و قادر به برقراری چنین ارتباطاتی نبودند. در نتیجه از آنجا که مباحث ریاضی با هم و با سایر دروس و حوزه ها و حتی در زندگی روزمره نقش مهمی دارند، این عدم برقراری ارتباطات باعث ایجاد مشکل در رویارویی دانش آموزان در حل مسائل جدید پیش رو خواهد شد. نتایج این پژوهش می تواند به منظور برنامه ریزی آموزشی مناسب جهت تحقق دانش مفهومی در دانش آموزان مورد استفاده دبیران، برنامه ریزان آموزشی و مولفان کتب درسی قرار گیرد.

نویسندگان

مهدیه اجدادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش ریاضی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

محمدجواد اسلام پور

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

فهیمه کلاهدوز

دبیر ریاضی شهرستان دهاقان