CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی و پیاده سازی سیستم اطلاعات مکانی بافت آگاه و همراه برای هدایت نیروهای امدادی بعد از وقوع زلزله (مطالعه موردی: شهر مراغه)

عنوان مقاله: طراحی و پیاده سازی سیستم اطلاعات مکانی بافت آگاه و همراه برای هدایت نیروهای امدادی بعد از وقوع زلزله (مطالعه موردی: شهر مراغه)
شناسه ملی مقاله: JR_HIM-15-5_005
منتشر شده در شماره ۵ دوره ۱۵ فصل در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

اکبر مرادی - کارشناس ارشد، سیستم اطلاعات جغرافیایی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد ممقان، دانشگاه آزاد اسلامی، ممقان، ایران
زهرا نصیری - کارشناس ارشد، فنآوری اطلاعات سلامت، گروه فنآوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه: امدادگران برای امدادرسانی سریعتر در زمان وقوع زلزله، به اطلاعات ساختار یافته ای نیاز دارند که در هر لحظه و هر مکان در دسترس آنها باشد. این اطلاعات به آنها کمک می کند تا موقعیت خود را نسبت به مناطقی که در اثر زلزله آسیب دیده اند، توجیه نمایند. از اینرو، هدف از انجام پژوهش حاضر، پیاده سازی سیستمی برای هدایت نیروهای امدادی در شهر مراغه بود. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی و در سال ۱۳۹۶ با محوریت شهر مراغه انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز از طریق مشاهدات میدانی و مختصات مربوط به مکان ها از Google Map اخذ گردید و کدنویسی در محیط Android صورت گرفت. یافته ها: یک سیستم بافت آگاه برای هدایت نیروهای امدادی شهر مراغه پس از وقوع زلزله و بر اساس بافت های موقعیت، جهت و سرعت حرکت پیاده سازی شد. این سیستم، اطلاعاتی همچون موقعیت امدادگران، مکان های حساس، تعداد افرادی که در یک ساختمان زندگی می کنند و همچنین، کوتاه ترین مسیر رسیدن به این مکان ها را به صورت آنلاین به امدادگران نمایش میدهد. نتیجه گیری: استفاده از بافت موقعیت، سرعت و جهت حرکت برای هدایت امدادگران، منجر به افزایش کارایی و سرعت بخشیدن به عملیات امداد و در نهایت، نجات افراد زیر آوار مانده می شود.

کلمات کلیدی:
سیستم اطلاعات جغرافیایی، نرم افزار موبایل، زلزله، امداد و نجات، ایران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1142271/