CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برنامه ریزی و ساماندهی فضایی نظام توزیع خدمات در سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی: سکونتگاه های روستایی شهرستان شاهین شهرومیمه)

عنوان مقاله: برنامه ریزی و ساماندهی فضایی نظام توزیع خدمات در سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی: سکونتگاه های روستایی شهرستان شاهین شهرومیمه)
شناسه ملی مقاله: JR_MAFA-3-4_001
منتشر شده در شماره 4 دوره 3 فصل پاییز در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

جعفر گنجعلی - مربی گروه جغرافیا دانشگاه پیام نور تهران، ایران
سمیه جهانگیری - دانشجوی کارشناس ارشد گروه جغرافیا دانشگاه پیام نور تهران، ایران

خلاصه مقاله:
ساماندهی و نظام باز توزیع خدمات عمومی در سطح سکونتگاه های روستایی شهرستان شاهین شهر و میمه، متناسب با نرم ها و استانداردهای خدمات عمومی روستایی و با عنایت به معیارهای توسعه پایدار به ویژه نیل به عدالت مکانی با اهمیت می باشد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است. روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری کلیه روستاهای شهرستان شاهین شهر ومیمه می باشد و حجم نمونه نیز کل روستاهای دارای سکنه در سکونتگاه های روستایی شهرستان شاهین شهر ومیمه بوده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از گاتمن و spss و مدل تحلیل عاملی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج بیانگر آن بود که نظام توزیع فضایی خدمات عمومی در سطح شهرستان شاهین شهر و میمه نامتناسب بوده و به طور متناسب در سطح روستاها توزیع نشده است و در برخی روستاها کمترین خدمات هم وجود ندارد. این امر به گونه ای است که روستاهای سه و مورچه خورت به لحاظ خدمات عمومی در بهترین وضعیت و روستاهای رباط آغاکمال، چغاد، مراوند و باغ میران در بدترین وضعیت قرار دارند. در قسمت آزمون پیرسون مشاهده می گردد که مابین شاخص های مختلف مکانی- فضایی با خدمات عمومی در سطح روستاهای شهرستان شاهین شهر و میمه، تنها مابین جمعیت و فاصله تا مرکز شهرستان با خدمات عمومی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. این ا مر بیانگر آن است که هر روستایی که دارای جمعیت بیشتری می باشند از خدمات بیشتری برخوردار بوده و روستاهایی هم که در فاصله کمتری از مرکز شهرستان قرار دارند از خدمات بیشتری برخوردار هستند. بر همین اساس در قسمت آزمون تی تست بین شاخص های مختلف خدمات عمومی تنها وضعیت شاخص ارتباطات و بازرگانی- خدماتی تا حدودی در وضعیت مطلوب می باشد و شاخص های آموزشی، فرهنگی و مذهبی، سیاسی- اداری و بهداشتی-درمانی در وضعیت نامتناسب می باشد.

کلمات کلیدی:
ساماندهی، نظام توزیع، خدمات، سکونتگاه روستایی، شاهین شهر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1142452/