CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل مؤثر برآسیب پذیری بافت فرسوده نواحی شهری ( نمونه موردی: شهر فریدونکنار)

عنوان مقاله: بررسی عوامل مؤثر برآسیب پذیری بافت فرسوده نواحی شهری ( نمونه موردی: شهر فریدونکنار)
شناسه ملی مقاله: JR_DPMK-10-2_004
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

زینب کرکه آبادی - دانشیار، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران.
سید مرتضی میرنژاد - دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران

خلاصه مقاله:
پیش زمینه و هدف: بافت فرسوده شهری، کل یا آن بخشی از فضای شهری است که نظام زیستی آن، هم از حیث ساخت و هم از حیث کارکرد اجزای حیاتی خود، دچار اختلال و ناکار آمدی شده است. در این پژوهش سعی بر آن شد تا با آشنایی در خصوص بافت فرسوده و میزان آسیب پذیری در برخورد با حوادث غیر مترقبه، مواردی مطرح و پس از شناسایی عوامل به بررسی آن جهت کاهش میزان آسیب وارده پرداخت. به همین منظور با مطالعات میدانی به عمل آمده و استفاده از تجربیات گذشته و همچنین تهیه و توزیع پاسخنامه بین دست اندرکاران امر مدیریت سوانح، اقدام به سنجش راهبردهای کنونی چرخه مدیریت بحران گردید تا با تجزیه و تحلیل آنها راهکارهای مناسب اتخاذ گردد. روش: پژوهش حاضر از نوع  تحقیق، کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی-آماری می باشد. جامعه آماری مورد پژوهش 60 نفر از دست اندرکاران و کارشناسان خبره امر مدیریت بحران، دستگاه ها، ارگان های خدماتی و امدادرسان در سوانح و حوادث از قبیل مدیریت بحران، آتش نشانی و خدمات ایمنی می باشد. یافته ها: هر یک از  عوامل موثر در آسیب پذیری بافت های فرسوده یعنی شبکه معابر، مسکن، فضای سبز، مراکز درمانی و امدادی، پل ها و زیرگذرها، شبکه های برق، آب، گاز و مخابرات، از یک توزیع نرمال برخوردار هستند، زیرا (05/0 =α) می باشد. نتیجه گیری: بررسی ها نشان داد که هر یک از عوامل فوق الذکر در آسیب پذیری بافت فرسوده موثر می باشند و در تجزیه و تحلیل ترتیب اثرگذاری نشان داده که تاثیرگذاری هر یک از عوامل موثر در آسیب پذیری بافت فرسوده، متفاوت است. بنابراین، در رتبه بندی عوامل موثر در آسیب پذیری مسکن (بامیانگین رتبه ای: 57/4) بالاترین و فضای سبز (بامیانگین رتبه ای: 32/2) پایین ترین اولویت را دارا می باشند.

کلمات کلیدی:
Vulnerability, Worn structures, Areas, Urban Areas, Fereydunkenar city., آسیب پذیری, بافت فرسوده, آسیب پذیری بافت فرسوده, شهر فریدونکنار.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1143311/