CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب و تحریک جوانه زنی بذر علف هرز سرشکافته ( Cephalaria (syriaca

عنوان مقاله: اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب و تحریک جوانه زنی بذر علف هرز سرشکافته ( Cephalaria (syriaca
شناسه ملی مقاله: NABATAT16_212
منتشر شده در شانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

فیروزه شریفی کالیانی - دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
سعید جلالی هنرمند - دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی،کرمانشاه، ایران.
ایرج نصرتی - دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی،کرمانشاه، ایران.

خلاصه مقاله:
سرشکافته از علف های هرز مهم در مزارع گندم استانهای کرمانشاه، ایلام و لرستان است. به منظور شناخت خصوصیات جوانه زنی و تعیین اثرات پتاسیم نیترات، پلی اتیلن گلایکول، اسیدیته و عمق دفن بر جوانه زنی بذر این علف هرز آزمایشاتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال 1395 انجام گرفت. نتایج نشان داد که جوانه زنی بذر سرشکافته در سطح خاک بیشترین مقدار را داشت. باافزایش غلظت نیترات پتاسیم و پلی اتیلن گلایکول درصد جوانه زنی کاهش یافت. بیشترین درصد جوانه زنی درpH =7 دیده شد، جوانه زنی بذور علف هرز سرشکافته در دامنه ی وسیعی از pH نشان داد که pH نمیتواند عامل محدود کننده برای جوانه زنی بذر این علف هرز باشد. برای کنترل علف هرز سر شکافته به دلیل این که با قرار گیری در سطح خاک جوانه زنی بالایی خواهد داشت، میتوان از شخم عمیق قبل از کاشت گندم استفاده کرد، چون با این کار بخش زیادی از بذور این علف هرز در اعماق خاک دفن شده و قادر به سبز شدن نخواهند بود.

کلمات کلیدی:
اسیدیته، پتانسیل اسمزی، عمق دفن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1149118/