CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی دیدگاه کارکنان بخشهای بالینی در مورد نقش تلفن های هوشمند و برنامه کاربردی در توانمندسازی پرستاران

عنوان مقاله: بررسی دیدگاه کارکنان بخشهای بالینی در مورد نقش تلفن های هوشمند و برنامه کاربردی در توانمندسازی پرستاران
شناسه ملی مقاله: THPC03_124
منتشر شده در سومین همایش فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت با محوریت پرستاری در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

محبوبه شاه حسینی فارسی - کارشناس آمار و مدارک پزشکی، بیمارستان دکتر علی شریعتی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.
امیررضا سهرابی - دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.
زهرا عشقی - دانشجوی کارشناسی پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده علوم پایه و پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور، نیشابور، ایران.

خلاصه مقاله:
با ظهور فناوری تلفنهای هوشمند و نفوذ سریع آن در زندگی بشر، تحول عظیمی در تمامی حوزه ها بخصوص در صنعت مراقبت سلامت ایجاد شد. امروزه اسـتفاده از این فناوری در مراقبتهای بهداشـتی بیشـتر موردتوجه قرارگرفته اسـت. این مطالعه باهدف بررسـی نقش تلفنهای هوشـمند و برنامه های کاربردی آن در توانمندسازی پرستاران انجامشده است. نتایج این مطالعه میتواند به طراحی و توسعه نرم افزارهای مبتنی بر تلفن هوشمند در حیطه پرستاری کمک نماید.روش کار: این مطالعه مروری در ســال 1399 با جســتجو در پایگاه های MedLine, Scopus, SID, science Direct و موتور جســت وجو Google Scholar و با استفاده از کلیدواژه های Smartphone, Application, Empowerment, Nursing انجام شد. جستوجوی مقالات بر اساس زبان انگلیسی و از سال 2000 انجام گردید. پس از بررسی مطالعات توسط پژوهشگران داده های مرتبط باهدف مطالعه استخراج و پس از دسته بندی گزارش گردید.یافته ها: در این پژوهش 3210 مقاله یافت شـــد که پس از حذف موارد تکراری و غربالگری آنها 10 مقاله مرتبط وارد مطالعه گردید در این 10 مطالعه کمترین نمونه (80) مربوط به مطالعه purteimour از ایران و بیشترین نمونه (735) مربوط به مطالعه Flynn.G از کشور آمریکا بود. هفت مطالعه از نوع کمی (پرسشنامه) و یک مطالعه مروری بود. در بیش از نیمی از مطالعات تلفن هو شمند و برنامه های کاربردی مختلف در آموزش پر ستاران موردبرر سی قرار گرفت که نتایج حاصــل از این مطالعات نشــان داد اســتفاده از تلفنهای هوشــمند و برنامه های مبتنی بر آن بر توانمندســازی پرســتاران درزمینه ٔ مهارت، دانش و تجربیات، یادگیری خودمحور و خودکار آمدی و درنهایت توانمندی درمانی پر ستاران مؤثر بوده ا ست. در یک مطالعه مداخلات ذهن آگاه ی پر ستاران مبتنی برتلفن هو شمند موردمطالعه قرار گرفت و بیان نمود ذهن آگاهی مبتنی بر تلفن هوشمند نسبت به ذهن آگاهی سنتی مزایای بیشتری درپرستاران به دنبال داشته است.نتیجه گیری: تلفنهای هوشمند و برنامه کاربردی از طریق بهبود عملکرد و افزایش کارایی و ارتقا مهارت و دانش میتوانند در توانمند سازی پر ستاران مؤثر باشند. لذا استفاده از تلفن هوشمند در محیطهای بالینی نیاز به وجود استاندارد و آموزشهای لازم است.

کلمات کلیدی:
تلفن هوشمند، برنامه های کاربردی، توانمندسازی، پرستاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1158729/