CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تهیه دابل نانوامولسیون با پوشش صمغ عربی-ژلاتین و نانوامولسیون با پوشش صمغ قدومه شهری برای ریزپوشانی عصاره بنفشه معطر viola odorata L.

عنوان مقاله: تهیه دابل نانوامولسیون با پوشش صمغ عربی-ژلاتین و نانوامولسیون با پوشش صمغ قدومه شهری برای ریزپوشانی عصاره بنفشه معطر viola odorata L.
شناسه ملی مقاله: SENACONF10_100
منتشر شده در دهمین کنگره سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

نیلوفر ذکریانژاد - دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، ایران
حسین مرادی - استادیار علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، ایران
پوریا بی پروا - دانشیارشیمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، ایران
زهرا معماریانی - استادیار، طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی، بابل، ایران

خلاصه مقاله:
امولسیونها بهدلیل ساختار و ویژگیهای منحصر به فرد خود به عنوان سیستمهای حامل برای انتقال داروهای کم محلول، افزایش نفوذپذیری موادموثره و انحلال عناصر آبدوست و آبگریز در علوم داروسازی کاربردهای زیادی دارند. در این پژوهش موادموثره گیاه بنفشه معطر (viola odorata L.) از دو روش دابل نانوامولسیون (با دیواره صمغ عربی و ژلاتین) و نانوامولسیون (با دیواره صمغ قدومه شهری) ریزپوشانی شده و به وسیله ی خشک کن انجمادی و خشک کن پاششی خشک گردیدند. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش ریزپوشانی موادموثره بنفشه معطر و اثر روش خشک کردن بر راندمانریزپوشانی و فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات نانوکپسوله صورت گرفت. در نتیجه بیشترین راندمان ریزپوشانی ( 85/82 درصد) و فعالیت آنتی اکسیدانی 136/67) درصد) در دابل نانوامولسیون با خشک کردن انجمادی مشاهده شد. در صورتیکه نانوامولسیون ها پتانسیل زتا بالاتر در نتیجه شاخص پایداری بیشتر نسبت به دابل نانوامولسیون نشان دادند. نتایج حاکی از اثربخشی روشهای انتخاب شده برای تهیه نانوکپسول عصاره ی بنفشه معطر و پتانسیل استفاده در مطالعات دارویی بیشتر است.

کلمات کلیدی:
نانوریزپوشانی، آنتی اکسیدان، موادموثره، پلیمر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1179748/