CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پیشرانهای گردشگری توسعه پایدار در ایران با تاکید بر جهانیشدن

عنوان مقاله: پیشرانهای گردشگری توسعه پایدار در ایران با تاکید بر جهانیشدن
شناسه ملی مقاله: JR_TOC-1-4_004
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مجید فرهادی یونکی - دانشجوی دکتری مدیریت گردشگری، گروه مدیریت گردشگردی، دانشکده علوم گردشگری، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران.
سیروس حسن زاده - دانشجوی دکتری مدیریت گردشگری، گروه مدیریت گردشگردی، دانشکده علوم گردشگری، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
جهانیشدن و  ارتباط آن با گردشگری پدیدهای است که امروزه در محافل علمی خصوصا گردشگری توجهها را به خود جلب کرده است. اگرچه این پدیده درگذشته نیز وجود داشته ولی در عصر کنونی به دلیل تغییرات سریع و رشد تکنولوژی و فناوریهای ارتباطی، رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. اهداف پژوهش حاضر شناسایی و اولویتبندی پیشرانهای کلیدی رفتار گردشگران در ایران، در پارادایم جهانیشدن و توسعه پایدار است. روش تحقیق از نظر نوع، ترکیبی (کیفی-کمی)، و ازلحاظ هدف، کاربردی است. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه خبرگان در راستای مصاحبه ساختاریافته استفاده شده است که با استفاده از روش گلوله برفی حجم نمونه ۴۵ نفر انتخاب شد. بازه زمانی جمعآوری دادهها خردادماه تا آبان ماه ۱۳۹۸ بود و برای تجزیه و تحلیل دادهها از روش آیندهپژوهی به کمک نرمافزار میک مک استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که: ۱- بعد فناوری (تکنولوژیکی)، ۲- بعد اقتصادی، ۳- بعد سیاسی به ترتیب اولویتهای ذکرشده، کلیدیترین پیشرانهای گردشگری توسعه پایدار در ایران با تاکید بر جهانیشدن است. در ادامه تحلیلهای صورتگرفته نتایج بیانگر آن است که جهانیشدن با گردشگری رابطه معنادار و مثبتی دارد و میزان این تاثیرات در راستای ابعاد توسعه پایدار (سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اکولوژی، فناوری) در شکلگیری رفتار گردشگر موثر است.

کلمات کلیدی:
جهانیشدن, گردشگری و جهانیشدن, گردشگری توسعه پایدار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1185070/