CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدل توسعه کیفی دانشگاه های دولتی شهر تهران مبتنی بر رویکرد دانشگاه تراز جهانی

عنوان مقاله: ارائه مدل توسعه کیفی دانشگاه های دولتی شهر تهران مبتنی بر رویکرد دانشگاه تراز جهانی
شناسه ملی مقاله: JR_EDJ-11-4_020
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

سمیه نصیرزاده - دانشجوی دکترا، گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
سعید غیاثی ندوشن - عضو هیات علمی، گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
حمید رحیمیان - عضو هیات علمی، گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
عباس عباس پور - عضو هیات علمی، گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
امیرهوشنگ حیدری - عضو هیات علمی، گروه آینده اندیشی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
نظام آموزش عالی در همه جوامع با رشد تواناییها، نبوغ و پتانسیل فکری انسان سبب توسعه مرزهای دانش بشری میگردد. به همین دلیل، توجه و تاکید بر افزایش کیفیت آموزش عالی، دانشگاه­ها و محصولات آن­ها همواره مورد اشاره قرار می­گیرد. هدف از پژوهش حاضر ارائه مدل توسعه کیفی دانشگاه­های دولتی بر اساس رویکرد دانشگاه در تراز جهانی بود. برای استخراج مولفههای اصلی از مصاحبه نیمهساختاریافته استفاده شده و با ۱۸ نفر از خبرگان حوزه آموزش عالی مصاحبههای عمیقی انجام شد. شرکتکنندگان با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند از نوع نمونهگیری نظری انتخاب شدند. با استفاده از روش دادهبنیاد کوربین و استراوس در مرحله کدگذاری باز ۶ مقوله و ۲۷ مفهوم استخراج شد. در مرحله کدگذاری محوری مدل پارادایمی و در مرحله کدگذاری انتخابی مدل نظری برخاسته از یافتههای تحقیق معرفی و تشریح شد. یافته­ها نشان داد که مقوله­های مدیریت انعطاف­پذیر، پژوهش متعادل، آزادی آکادمیک، استقلال آکادمیک، امکانات مادی،امکانات مالی، رقابت­پذیری، محیط توانا، روابط عادی سازگاری و انطباق و تنوع­بخشی در مرکز  مدل قرار دارند.  همچنین بر مبنای یافته­های پژوهش سه مقوله تضمین کیفیت آموزش عالی، برند­سازی و پشتیبانی مدیران اجرایی به عنوان شرایط علی تاثیرگذار بر توسعه کیفی دانشگاه­ها بر اساس رویکرد دانشگاه در کلاس جهانی انتخاب شدند. بر اساس نتایج این پژوهش می­توان نتیجه­گیری کرد که معیارهای دانشگاه تراز جهانی در ایران را باید با جدیت تمام بررسی و بر استفاده کاربردی از مقوله­های استخراج شده برای رسیدن به شرایط مطلوب که همان بهره­مندی از دانشگاه تراز جهانی است، تاکید کرد.

کلمات کلیدی:
توسعه کیفی دانشگاه ها, دانشگاه در تراز جهانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1185206/