CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه تحلیل فراوانی منطقهای تک متغیره و دو متغیره مشخصههای خشکسالی (مطالعه موردی: بخشی از اقلیم نیمهخشک در استان فارس)

عنوان مقاله: مقایسه تحلیل فراوانی منطقهای تک متغیره و دو متغیره مشخصههای خشکسالی (مطالعه موردی: بخشی از اقلیم نیمهخشک در استان فارس)
شناسه ملی مقاله: JR_JISE-43-2_010
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید غفوری - دانشجوی دکتری، دانشکده علومکشاورزی و صنایعغذایی، گروه مهندسی سیستمهای کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی.تهران.
حسین صدقی - استاد، دانشکده علومکشاورزی و صنایعغذایی، گروه مهندسی سیستمهای کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران.
رضا افشین شریفان - استادیار گروه علوم و مهندسیآب، واحد شیراز،دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
سید محمد جعفر ناظم السادات - استاد، دانشکده بخش مهندسیآب ،دانشکدهکشاورزی شیراز.

خلاصه مقاله:
تحلیل خشکسالی با توجه به تاثیرات قابل ملاحظه بر کشاورزی و منابع آب، از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به همبستگی معنیدارمشخصههای خشکسالی هواشناسی با یکدیگر و وجود مناطق فاقد آمار، در این تحقیق یک تحلیل فراوانی منطقهای دومتغیره در محدوده نیمهخشک استان فارس ارایه شده است.هدف اصلی این تحلیل آشکارسازی تاثیر وابستگی مشخصههای خشکسالی بر فراوانی وقوع و دوره بازگشت آنها است. بهمنظور تحلیل فراوانی منطقهای از روش خشکسالی شاخص در ترکیب با روش گشتاورهای خطی استفاده گردیده و توزیع دومتغیره خصوصیات خشکسالی برای مناطق همگن از طریق توابع مفصل تخمین زده شده است. نتایج نشانداد تابع گامبل مناسبترین مفصل بهمنظور نشاندادن توزیع دومتغیره خشکسالی در این منطقه میباشد. مقایسه دوره بازگشتیکمتغیره و دومتغیرهمشخصههای منطقهای خشکسالی نیز نشان میدهد، مقادیر شدت و مدت بدون بعد برای دوره بازگشت ۱۰۰ ساله در حالت یکمتغیره معادل ۹۵/۸ و ۴۲/۵ بوده و براساس توزیع دومتغیره، همین مقادیر در حالت (D ≥ ۵/۴۲ and S ≥ ۸/۹۵) دارای دوره بازگشت ۱۹۵ سال و در شرایط (D ≥ ۵/۴۲ or S ≥ ۸/۹۵) دوره بازگشتی معادل ۶۷ سال دارند.

کلمات کلیدی:
گشتاور خطی, تابع مفصل, دوره بازگشت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1188671/