CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه جهت گیری کارآفرینانه و تامین سرمایه کسب و کارهای نوپا (مورد مطالعه: شرکت کنندگان و سرمایه گذاران در رویدادهای استارت آپی شهر تهران)

عنوان مقاله: رابطه جهت گیری کارآفرینانه و تامین سرمایه کسب و کارهای نوپا (مورد مطالعه: شرکت کنندگان و سرمایه گذاران در رویدادهای استارت آپی شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: CONFME06_042
منتشر شده در ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

شقایق علی پور - دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی پیام نور واحد بین الملل وین،اتریش/تهران،ایران
مهدی حداد زاده - استادیار گروه مدیریت بازرگانی ،دانشگاه پیام نور،ایران،تهران

خلاصه مقاله:
یکی از چالش های پیش روی کسب و کارهای نوپا بالاخص در مرحله بذر و شکل گیری؛ تامین سرمایه مالی است. در سال های اخیر شکل گیری رویدادهای کارآفرینی و سرمایه گذاری در قالب شرکت های فرشتگان سرمایه گذار و سرمایه گذاران خطر پذیر به یکی از منابع تامین مالی تبدیل شده است. همچنان که تامین مالی شخصی، استقراض کوتاه مدت از اطرافیان به منزله صاحبان سهام و استقراض بلند مدت از وام های بانکی از دیگر شیوه های مرسوم در تامین مالی کسب و کارهای نوپا هستند. در پژوهش حاضر به این مساله پرداخته شده است که جهت گیری کارآفرینی سرمایه گذاران و سرمایه پذیران تا چه اندازه می تواند بر شیوه مرجح تامین مالی این کسب و کارها تاثیر بگذارد. روش تحقیق از نوع مطالعات توصیفی همبستگی با کاربرد تکنیک مطالعه میدانی بوده است. نمونه آماری پژوهش شامل ۳۸۴ نفر (با برآورد نمونه ای فرمول کوکران) از سرمایه گذاران و سرمایه پذیران شرکت کننده در رویدادهای سرمایه گذاری و استارت آپی شهر تهران در تابستان و پاییز ۱۳۹۹ بوده اند که به شیوه تصادفی سیستماتیک انتخاب شده اند و با استفاده از پرسشنامه با تامین روائی و پایایی به شکل غیرحضوری و آنلاین با آنها مصاحبه ساختمند انجام شده است. نتایج تحقیق نشان داده است که میانگین نمرات جهت گیری کارآفرینانه بر اساس جنسیت، مقطع تحصیلی، گروه های سابقه شغلی و شیوه مشارکت سرمایه گذاری و سرمایه پذیری با همدیگر تفاوت معناداری را نشان نمی دهد. همچنین بین شیوه مرجح تامین مالی کسب و کارهای نوپا از نظر پاسخگویان زن و مرد مشارکت کننده در تحقیق با همدیگر تفاوت وجود دارد ۰۱۴ / ۰ = sig متغیر جهت گیری کارآفرینانه ۳ / ۱۰ درصد تغییرات تغییرات متغیر شیوه مرجح تامین مالی را تبیین می کند. همچنین ۶ / ۷ درصد از تغییرات متغیر شیوه تامین مالی بر اساس متغیر پیشتازی، ۹ / ۱ درصد از تغییرات متغیر شیوه تامین مالی بر اساس متغیر نوآوری و ۹ / ۶ درصد از تغییرات متغیر شیوه تامین مالی بر اساس متغیر ریسک پذیری قابل پیش بینی است.

کلمات کلیدی:
کارآفرینی، جهت گیری کارآفرینانه، تامین مالی، کسب و کارهای نوپا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1192793/