CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اولویتبندی عوامل موثر در فرسایش سطحی با استفاده از مدل تلفیقی USLE-M و پویایی سیستم (مطالعه موردی: پایگاه تحقیقاتی سنگانه- خراسان رضوی)

عنوان مقاله: اولویتبندی عوامل موثر در فرسایش سطحی با استفاده از مدل تلفیقی USLE-M و پویایی سیستم (مطالعه موردی: پایگاه تحقیقاتی سنگانه- خراسان رضوی)
شناسه ملی مقاله: JR_JWSS-22-1_006
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

سهیلا اسمعیلیان - ۱. Dept. of Watershed Manag. Eng., Faculty of Natural Resour., Yazd Univ., Yazd. Iran.
علی طالبی - ۱. Dept. of Watershed Manag. Eng., Faculty of Natural Resour., Yazd Univ., Yazd. Iran.
مجید اسماعیلیان - ۲. Dept. of Manag., Faculty of Administrative Sci. and Economics, Univ. of Isfahan., Isfahan. Iran.

خلاصه مقاله:
شبیهسازی و اولویتبندی عوامل موثر در فرسایش آبی با استفاده از کاربرد مدل (USLE-M (Universal Soil Loss Equation-Modified) در مدل پویائی سیستم و بررسی کارائی آن، از اهداف تحقیق حاضر میباشد. در این مدل ترکیبی، با استفاده از نرمافزار شبیهسازی سیستمهای پویا (Vensim) کلیه متغیرها و عوامل دخیل در فرسایش و هدررفت خاک با توجه به معادله USLE-M، در نظر گرفته شده است. پس از اجرای مدل، مقادیر برآورد شده و مشاهداتی با یکدیگر مقایسه و آنالیز حساسیت بهمنظور مشخص نمودن پارامترهای حساس انجام گرفته است. سپس واسنجی روی پارامترهای حساس انجام گردیده است. این مطالعه حاکی از آن است که نتایج مدل، بهدلیل در نظر گرفتن کلیه عوامل موثر در فرسایش خاک، قابل قبول بوده است. نتایج حاصل از تحلیل حساسیت مدل، نشاندهنده حساسیت بالای مدل به شیب و پوشش گیاهی بهترتیب، در شیبهای زیاد و کم بوده است. با بررسی تغییر در پارامترهای مختلف مانند پوشش گیاهی و شیب برروی مقدار فرسایش، درصد پوشش گیاهی بهینه نیز بهترتیب در شیبهای ۶۷ و ۴۰ درصد، ۲۰ و ۶۰ درصد برآورد گردیده است.

کلمات کلیدی:
System dynamic, Erosion and sediment, Sensitivity analysis, VENSIM software., سیستم دینامیکی, فرسایش و رسوب, آنالیز حساسیت, نرمافزار Vensim

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1200919/