CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تهیه نقشه اراضی تحت کشت زعفران با استفاده از شاخص گیاهی زمان مند مبتنی بر تقویم زراعی ( مطالعه موردی: دهستان دربقاضی شهرستان نیشابور)

عنوان مقاله: تهیه نقشه اراضی تحت کشت زعفران با استفاده از شاخص گیاهی زمان مند مبتنی بر تقویم زراعی ( مطالعه موردی: دهستان دربقاضی شهرستان نیشابور)
شناسه ملی مقاله: JR_JSRB-6-1_007
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا دهقانی بیدگلی - گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان
حمیدرضا کوهبنانی - دانشجوی دکتری بیابانزدایی دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان
مهدی بشیری - استادیار عضو هیات علمی دانشگاه تربت حیدریه

خلاصه مقاله:
در سال های اخیر کشت زعفران در نیشابور به دلیل نیاز پایین آبی و درآمدزایی مناسب بیش ازپیش موردتوجه کشاورزان قرارگرفته است. برنامه ریزی به منظور بازاریابی این محصول استراتژیک و تهیه نهاده های کشاورزی مرتبط با زعفران مستلزم به روز بودن آمار از سطح زیر کشت است. در این تحقیق از تصاویر ماهواره ای لندست ۸ و روش اختلاف زمانی مبتنی بر فنولوژی گیاهی برای تهیه مناطق زیر کشت این محصول در دهستان دربقاضی نیشابور استفاده گردید. یک تصویر ماهواره ای از خردادماه مربوط به دوره خواب گیاه و یک تصویر نیز از دی ماه مربوط به دوره رویشی گیاه اخذ گردید. با استفاده از تفاوت شاخص گیاهی اراضی زعفران از دیگر محصولات کشاورزی تفکیک گردید. در این تحقیق سطح زیر کشت زعفران در منطقه مورد مطالعه ۱۲۲۹ هکتار با صحت کلی ۸۲ درصد محاسبه گردید. همچنین نتایج پژوهش نشان می دهد دقت این روش به اندازه قطعات اراضی کشاورزی وابسته است. به طوری که در اراضی کوچک تر از ۲۰۰۰ مترمربع صحت کاربر ۶۲ درصد، در اراضی با مساحت بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ مترمربع صحت ۷۲ درصد، در قطعات بین نیم تا یک هکتار صحت ۸۱ درصد و در اراضی بیش از یک هکتار صحت ۹۰ درصد طبقه بندی می باشد. نتایج این تحقیق نشان از کارایی مناسب این روش جهت برآورد سطح زیر کشت زعفران در سایر نقاط کشور است.

کلمات کلیدی:
اراضی کشاورزی, لندست, شاخص گیاهی, فنولوژی, زعفران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1203676/