CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

زیست شناسی مگس شکارگر [Leucopis glyphinivora Tanas. (Dip.: Chamaemyiidae)] و کارایی آن در مبارزه بیولوژیک با شته سیاه باقلا ( Aphis fabae Scop. )

عنوان مقاله: زیست شناسی مگس شکارگر [Leucopis glyphinivora Tanas. (Dip.: Chamaemyiidae)] و کارایی آن در مبارزه بیولوژیک با شته سیاه باقلا ( Aphis fabae Scop. )
شناسه ملی مقاله: JR_JWSS-6-4_017
منتشر شده در در سال 1381
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید قدیری راد
بیژن حاتمی
غلامحسین اسدی

خلاصه مقاله:
در بررسی زیست شناسی مگس شکارگر Leucopis glyphinivora Tanas، طول عمر حشرات کامل حدود هشت روز و میانگین تولید تخم توسط هر ماده ۷/۳۵ عدد بود. دوره جنینی ، سه سن لاروی و پوپاریوم به ترتیب ۷/۲، ۱۶/۲، ۴۸/۳، ۷/۵ و ۴۵/۸ روز، و یک نسل آن حدود یک ماه طول کشید. کارایی این شکارگر با قرار دادن تخم آن در مجاورت حشرات کامل شته سیاه باقلا به ترتیب به نسبت های ۱ به ۱، ۱ به ۲، ۱ به ۴، ۱ به ۸ و ۱ به ۱۶ روی گیاه باقلا بررسی شد. لاروهای سن اول تنها از پوره های سن اول و دوم شته تغذیه می کردند. نسبت های ۱ به ۴، ۱ به ۸ و ۱ به ۱۶ شکارگر به شکار، به ترتیب باعث ۹/۹۷، ۸/۹۸ و ۶۱ درصد کاهش جمعیت شته گردید، در حالی که در نسبت های ۱ به ۱ و ۱ به ۲، لاروهای شکارگر به دلیل ترک گیاه میزبان برای جستجوی پوره های ریز شکار، در کاهش جمعیت آن ناموفق بودند. بنابراین ، لاروهای این شکارگر صرفا در یک محدوده خاص از ساختار سنی و جمعیتی شته میزبان کارایی داشتند.

کلمات کلیدی:
Predatory fly, , , , Scop, Biological control, مگس شکاری, شته سیاه باقلا، مبارزه بیولوژیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1205366/