CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقاله پژوهشی: شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر ارزیابی عملکرد نظام مدیریت دانش (مطالعه موردی: یک دانشگاه دفاعی)

عنوان مقاله: مقاله پژوهشی: شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر ارزیابی عملکرد نظام مدیریت دانش (مطالعه موردی: یک دانشگاه دفاعی)
شناسه ملی مقاله: JR_DSSN-15-3_006
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

یاسر قاسمی نژاد - دانشجوی دکتری مدیریت سیستم ها، مدیر پژوهش و عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران
محمد فرامرزی - کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

خلاصه مقاله:
تحرک سازمان ها در جهت سازمان های یادگیرنده از الزام­ های پیشرفت در محیط پویا، چالشی و به سرعت درحال تغییر امروز است. مدیریت دانش، مبادله دانش و خلاقیت را تشویق کرده و در نتیجه منجر به بهینه سازی عملکرد و بهره وری در سرمایه فکری می شود. در مقاله حاضر، در راستای دستیابی به هدف تحقیق (تبیین چارچوبی جهت ارزیابی عملکرد نظام مدیریت دانش) ادبیات موضوع موردبررسی قرار گرفت و چارچوب اولیه تحقیق معرفی گردید. به­ منظور تایید چارچوب اولیه، روش دلفی ساعتی و جهت محاسبه درجه اهمیت معیارها، روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی (AHP) به­ کار گرفته شد. در این راستا از دیدگاه­ ها و نظرات ۳۰ تن از کارشناسان و خبرگان موجود در حوزه مدیریت دانش در یک دانشگاه نظامی استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد شاخص «یادگیری و کاربرد واقعی دانش در سازمان» با وزن ۰/۴۰۰ از دیدگاه خبرگان، بالاترین درجه اهمیت را کسب نمود. شاخص های «زیرساخت سازمانی مناسب مدیریت دانش»، «وجود فرهنگ خلق و تعاملات دانش»، «بهبود کیفیت و بازدهی سازمان» و «رضایت ذینفعان از نظام» به­ ترتیب در اولویت­ های بعدی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که باید در ارزیابی عملکرد نظام (سیستم) مدیریت دانش سازمان ها، شاخص ها و ملاک هایی همچون کاربردی بودن واقعی دانش در سازمان، وجود پدیده یادگیری و فرهنگ تعاملات دانشی میان کارکنان، بررسی وجود یک نظام فناوری اطلاعات و زیرساخت امن و مناسب با دقت بالاتری موردبررسی قرار گیرند. طراحی و ایجاد نقشه دانش با در نظرداشتن و شناسایی حوزه های مختلف دانش دفاعی در سازمان، نگاشت و ذخیره دانش کارکنان با توجه به نقشه دانشی، شناسایی و تهیه فهرست خبرگان سازمانی در حوزه های مختلف به همراه مجاری ارتباطی آن ها، به تسهیم عادلانه دانش در سازمان های نظامی کمک می کند.

کلمات کلیدی:
مدیریت دانش, اولویت بندی, فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی, ارزیابی عملکرد, دانشگاه دفاعی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1214380/