CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان غلظت فلزات سنگین (Zn,Pb,Cr) در رسوبات و میگو سفید هندی (Penaeus indicus) در سواحل استان هرمزگان ( بندرعباس )

عنوان مقاله: بررسی میزان غلظت فلزات سنگین (Zn,Pb,Cr) در رسوبات و میگو سفید هندی (Penaeus indicus) در سواحل استان هرمزگان ( بندرعباس )
شناسه ملی مقاله: CEE05_717
منتشر شده در پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

کامران رضایی - دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد
علی داداللهی سهراب
علیرضا صفاهیه
حسین ذوالقرنین

خلاصه مقاله:
سواحل خلیج فارس به دلیل موقعیت استثنائی اقتصادی خود همواره در معرض آلاینده های مختلف آلی و معدنی قرار دارد. در این مطالعه غلظت فلزات سنگین روی، سرب وکروم در بافت عضله( Penaeus indicus ) میگو سفید هندی و رسوبات سطحی سواحل بندرعباس در طی فصل تابستان مورد سنجش قرار گرفته است. بدین منظور، نمونه برداری از گونه جانوری و رسوب از 5 ایستگاه صورت پذیرفت و غلظت فلزات (Zn,Pb,Cr) در آنها توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری گردید. بر اساس نتایج این مطالعه ، میزان غلظت روی بیشترین و غلظت سرب و کروم در مرحله بعدی قرار داشت بطوریکه میانگین غلظت فلزات روی، سرب و کروم در بافت جانوری به ترتیب برابر با : 66/79 ، 40/5 و 02/3و در رسوب به ترتیب برابر با : 24/71 ، 52/46و81/17 میکروگرم بر گرم وزن خشک تعیین گردید. مقایسه ضریب همبستگی بین فلزات در رسوب و بافت جانوری حاکی از آن است که بین میزان کروم در رسوب و بافت جانوری یک رابطه خطی مثبت وجود دارد که در سطح 5 درصد معنی دار می باشد. بدین معنی که با افزایش کروم در رسوب میزان آن در بافت جانوری نیز افزایش پیدا می کند

کلمات کلیدی:
فلزات سنگین ، میگو سفید هندی ، رسوبات سطحی ، خلیج فارس و بندرعباس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/122554/