CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیلی بر باهم نگری بحران آب، جامعه و تنوع زیستی با نگاهی بر دریاچه ارومیه

عنوان مقاله: تحلیلی بر باهم نگری بحران آب، جامعه و تنوع زیستی با نگاهی بر دریاچه ارومیه
شناسه ملی مقاله: NSBDIAE05_079
منتشر شده در پنجمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

آناهیتا جباری - استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.
باقر حسین پور - هیئت علمی بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویجی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.

خلاصه مقاله:
زوال تنوع زیستی و بحران آب دو عامل یا تهدید مهم در زندگی امروز بشریت به شمار می روند که علاوه بر رابطه تنگاتنگی که با هم دارند منشا ایجاد تغییرات با سرعت های نمایی در جوامع نیز می شوند. تغییرات این دو چه مثبت و چه منفی و حتی تغییراتی که در جوامع ایجاد می شود می تواند یک مثلث از ارتباطات سه گانه بین این عوامل ایجاد کند. باید در نظر داشت که علاوه بر تغییرات سریع اقلیمی، سرعت رشد جوامع بشری نیز بسیار بالا بوده و لذاست که نقش آب در جوامع و نقش انسان در بحران های آبی و شرایط آبی حوضه های هیدرولوژیک دیگر موضوع قابل چشم پوشی ای نمی باشد. در این مقاله سعی شده تا تحلیل مختصری در خصوص باهم نگری این سه عامل در حوضه دریاچه ارومیه انجام گیرد. نتیجه کلی حاکی از آن است که با توجه به شرایط حوضه دریاچه ارومیه و بحران های آبی موجود، تغییرات در تنوع زیستی این دریاچه امنیت و سلامتی ساکنین اطراف آن را به خطر انداخته که بخش عمده ای از آن، ناشی از معضلات انسان ساختی است که نباید از آن غافل بود. به نظر می رسد تعریف مطالعات میان رشته ای که ارتباط تنگاتنگ این سه فاکتور را با هم مورد مطالعه عمیق قرار دهند راهکار مناسبی برای تطبیق با تغییرات سریع اقلیمی باشد.

کلمات کلیدی:
تنوع زیستی، بحران آب، جامعه، دریاچه ارومیه، تغییرات اقلیمی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1226914/