CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه عملکرد و برخی خصوصیات زراعی لاین امید بخش جو -۹۲-EC ۱۵ با شاهد جلگه در مناطق سردسیر استان اردبیل

عنوان مقاله: مقایسه عملکرد و برخی خصوصیات زراعی لاین امید بخش جو -۹۲-EC ۱۵ با شاهد جلگه در مناطق سردسیر استان اردبیل
شناسه ملی مقاله: NSBDIAE05_093
منتشر شده در پنجمین همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

معرفت قاسمی - استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،اردبیل ، ایران.
شهرام شاهعلی نژاد - کارشناس پژوهشی، بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل ، ایران.

خلاصه مقاله:
در این بررسی لاین جو۱۵-۹۲-EC و رقم جو مناطق سردسیر با نام جلگه که طی سه سال بررسی در اقلیم سرد کشور و نیز آزمایشات ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل برتری خود را نشان داده بودند، در سال زراعی ۹۷-۱۳۹۶ تحت شرایط زارعین در حوزه جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل و شهرستان سرعین ( روستای پیر اقوم و روستای کنزق) از مناطق سردسیر استان اردبیل به مساحت ۲۰۰۰ مترمربع در کنار هم کشت شدند. عملیات متداول آماده سازی زمین در شهریور ماه و زمان کاشت مهر ماه بود. طی فصل رویش مراقبت های معمول زراعی انجام و صفاتی مانند در صد سبز محصول، تعداد روز تا ظهور سنبله و رسیدن کامل، ارتفاع بوته و بیماریها از جمله لکه نواری و لکه قهوه ای یادداشت برداری شد. عملکرد لاین جدید با رقم شاهد جلگه مورد مقایسه قرار گرفت. میانگین عملکرد دو مکان نشان داد که لاین ۱۵-۹۲-EC و رقم جلگه به ترتیب با عملکرد دانه ۶۳۷۳ و ۶۸۸۸ کیلوگرم در هکتار در رتبه دوم و اول بودند. لاین جدید در این بررسی حدود ۵۱۵ کیلوگرم عملکرد کمتری داشت البته این لاین با میانگین ارتفاع بوته ۹۱ سانتیمتر نسبت به بیماری های قارچی متحمل و نیز زودرس تر بود.

کلمات کلیدی:
جو، ۱۵-۹۲-EC ، عملکرد در شرایط زارعین، اردبیل.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1226928/