CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برنامه ریزی و طراحی منظر مجتم های مسکونی با تاکید بر ارتقاء کیفیت زیستی محیط (نمونه موردی: شهرک دانشگاه علوم پزشکی تهران، سعادت آباد)

عنوان مقاله: برنامه ریزی و طراحی منظر مجتم های مسکونی با تاکید بر ارتقاء کیفیت زیستی محیط (نمونه موردی: شهرک دانشگاه علوم پزشکی تهران، سعادت آباد)
شناسه ملی مقاله: EEMCONF03_082
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهسا سلیمیان - کارشناس ارشد مهندسی طراحی محیط زیست، دانشگاه تهران
اسماعیل صالحی - دانشیار دانشکده تحصیلات تکمیلی محیط زیست، دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
بخش بزرگی از جوامع شهرنشین در مجتمع های مسکونی و شهرک های واقع در حریم شهری اسکان داده شده اند. تجمعجمعیت در این مجتمع ها و محدودیت اراضی بستر آنها زمینه کاهش کیفیت زیستی را در اغلب آنها بوجود آورده است. ازسویی این مجتمع ها بخش مهمی از مناظر شهری را دربر می گیرند. مناظر شهری که ترکیبی از سیستم های فیزیکی،زیستی و انسانی هستند، از پیچیدگی های بسیاری برخوردارند. در این سیستم پیچیده، حضور طبیعت بعنوان ماتریکسدربرگیرنده عناصر شهری و لحاظ نمودن توان های محیطی سازنده شهرها در پایداری محیط های شهری و ارتقاء کیفیتزیستی شهرها اهمیت بسیاری دارد. مجموعه مسکونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه شمال غربی شهر تهران و دردامنه کوهستانی ارتفاعات البرز واقع شده است. این مجموعه در شهرک بام تهران قرار دارد که از شرق به تپه های اوین،از غرب به تپه های فرحزاد و از جنوب به منطقه سعادت آباد منتهی می شود. این مقاله بر آن است تا به بررسی پارادایمنظری جدید و الگوهای نوین منتج از آن از طریق بررسی کتابخانه ای بپردازد. با توجه به ضرورت مستندسازی تغییراتدر ساختار منظر منطقه، علاوه بر مطالعه اسناد،کتب و مدارک موجود و بررسی مطالعات انجام گرفته توسط متخصصین ویا ارگانها و سازمانهایی چون شهرداری و ...، با انجام برداشت های تخصصی میدانی و بهره گیری از عکس های هوایی و نقشههای منطقه به مطالعه سیر تغییرات منظر از گذشته تاکنون پرداخته شده است. سپس با روش تحلیلی- قیاسی منابع دستدوم مطالعاتی و با روی هم گذاری لایه های مطالعاتی در محیط GIS ، تحلیل و آنالیز مطالعات صورت گرفته مطلوب درقالب لایه های اطلاعاتی انجام گردیده است. در نهایت پس از جمع بندی اطلاعات، طراحی شهرک مورد نظر و نقشه هایاز مقیاس کوچک تا بزرگ تهیه گردید.

کلمات کلیدی:
طراحی محیط زیست، توسعه پایدار، منظر شهری، طراحی شهرک مسکونی،مجموعه مسکونی دانشگاه علوم پزشکی تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1237951/