CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر میزان استفاده از شبکه های اجتماعی بر روابط ساکنین محله با تاکید بر هویت اجتماعی (مورد پژوهی: محله میرزا کوچک خان شهر بجنورد)

عنوان مقاله: تاثیر میزان استفاده از شبکه های اجتماعی بر روابط ساکنین محله با تاکید بر هویت اجتماعی (مورد پژوهی: محله میرزا کوچک خان شهر بجنورد)
شناسه ملی مقاله: ICACU01_0596
منتشر شده در کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

امید پیریان کلات - دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه شهید بهشتی،
میلاد روشناس - دانش آموخته کارشناسی مهندسی شهرسازی، دانشگاه هنر تهران

خلاصه مقاله:
ورود فناوری های ارتباطی ، دگرگونی های بنیادینی را در ساختار ، مناسبات و ارتباطات جوامع بشری ایجاد کرده است که در جریان آن نوع جدیدی از تعاملات انسانی ظهور کرده استکه به گفته ی بل؛با فرهنگ های آنی و هویت های خلق الساعه ای رو برو می شویم. ابزارهای هویتی و فرهنگ ساز ، باعث شکل گیری مقوله های هویتی در بین جوامع بشری میشوند. گسترش شبکه های اجتماعی، موجب به چالش کشیده شدن هویت های موجود می شود. با شناخت و بررسی شبکه های اجتماعی و ظرفیت هایی دارد ، هویت افراد جامعه به هر نوعی و به دنبال هویت محیطی که در آن زیست میکنند را تغییرمیدهد چرا که هویت یک محله درنتیجه ی افراد و فرهنگ های فردی و جمعی آن محله شکل میگیرد. با شناخت تبعات مثبت و منفی شبکه های مجازی میتوان در مورد تاثیرپذیری حقیقی هویت محله از آن صحبت کرد. شبکه های اجتماعی ظرفیتی دارند که موجب شده جامعه ی جدیدی را تعریف و ارائه کند.جامعه ای که در آن تعامل و ارتباط و سایر عناصر فرهنگی و هویتی ، نو هستند و از فارغ زمان و مکان، پیش می روند.طبق نظریات ارائه شده، هویت افراد از عضویت آنان در گروه های خاص توجیح می شود و هویت را به عنوان چیزی که در درون یک گروه جاسازی شده ، میبند.هویت در این نظریه بر اساس تعلق تعریف میشود.تعلقی که مستلزم حضور قابل توجه افراد در شبکه های مجازی و میزان دسترسی می باشد. نظریه دیگری که تاثیرپذیری هویت محله از شبکه های اجتماعی را بیش از پیش تایید میکند، نظریه استوارت هال میباشد که هویت را دارای یک هسته و ماهیت درونی میداند که آن " من واقعی" است که این من واقعی در ارتباط با جهان های فرهنگی بیرون و هویت هایی که ارائه میدهد، شکل میگرد و تعدیل می یابد. روش به کار رفته در این پژوهش کیفی می باشد که با مطالعه بر بر روی محله میرزا کوچک خان بجنورد و به میدان آوردن مبانی نظری مطرح شده ، در جهت آزمودن فرضیه ها پیش رفته ایم.

کلمات کلیدی:
شبکه های اجتماعی، هویت اجتماعی، روابط ساکنین محله، محله میرزاکوچک خان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1252161/