CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین مدیریت پرستاری در بحران ایران: مطالعه ی پدیدار شناسی

عنوان مقاله: تبیین مدیریت پرستاری در بحران ایران: مطالعه ی پدیدار شناسی
شناسه ملی مقاله: JR_MCS-8-1_002
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

بدری شاه طالبی - Ph.D. in Educational Management, Associate Professor, Educational Management Department, Faculty of Educational Sciences, Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan), Isfahan, Iran.
فتانه قدیریان - Ph.D. in Nursing, Assistant Professor, Psychiatric Nursing Department, Faculty of Nursing, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
ریحانه رستگاری - Ph.D. Student in Educational Management, Faculty of Educational Sciences, Islamic Azad University, Isfahan Branch (Khorasgan), Isfahan, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: موضوع مراقبت یکی از بخش های جدایی ناپذیر حوادث و بحران ها است و طراحی مدل ها و شیوه های موثر در مدیریت آن به ویژه شیوه هایی که از بافتار برآمده اند اهمیت بسیاری داشته و دارد. هدف: مدیریت پرستاری در بحران ها به علت اهمیت نقش آن همواره یکی از موضوعات مورد توجه بوده است، لذا، مطالعه حاضر با هدف تبیین مولفه های مدیریت پرستاری در حوادث و بلایای ایران انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر مطالعه ای کیفی با طرح پدیدار شناسی است که جامعه ی پژوهش آن شامل کلیه ی مدیران پرستاری است که در بحران ها و حوادث در ایران نقش مدیریتی داشته اند. بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف و سپس گلوله برفی با ۲۲ نفر از مدیران پرستاری شرکت کننده در حداقل یکی از حوادث و بلایای ملی ایران، مصاحبه گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته بود. همچنین بررسی منابع کتابخانه ای چاپی و الکترونیکی با استفاده از داده پایگاه های معتبر علمی و در دسترس از دیگر منابع پژوهش بودند. در نهایت مصاحبه ها پیاده سازی شده و به همراه سایر منابع به روش ۷ مرحله ای کلایزی و با شیوه ی دستی تحلیل شدند. یافته ها: بر اساس نتایج حاصل از آنالیز داده ها در مرحله اول ۴۹۵ کد و در نهایت ۷ طبقه اصلی به دست آمد که در دو مرحله در دسته بندی قرار گرفت که عبارتند از: «مدل سیستمی نیروی انسانی»، «ساختارهای یکپارچه کننده»، «رهبری»، «مدل یابی بومی نظریه آشوب»، «انسان شناختی بحران»، «باز تعریف نقش مراقبتی»، «اکولوژی مراقبت». بحث و نتیجه گیری: مدیریت پرستاری در حوادث و بلایای ایران مفهومی پیچیده است که نه تنها نیازمند دانش و مهارت است بلکه به سیاست گزاری بر اساس مدل های مفهومی برآمده از تجربه نیازمند است.

کلمات کلیدی:
Crisis, Iran, Nursing Management, Phenomenology., ایران, بحران و بلایا, پدیدارشناسی, مدیریت پرستاری.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1253410/