CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی انتقادی و تکمیل روش پیشنهادی پدیدارشناختی در کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر دکترخسرو باقری و همکاران، براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن.(قسمت چهارم)

عنوان مقاله: بررسی انتقادی و تکمیل روش پیشنهادی پدیدارشناختی در کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر دکترخسرو باقری و همکاران، براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن.(قسمت چهارم)
شناسه ملی مقاله: EPHCONF02_070
منتشر شده در دومین کنفرانس علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

امیر فرخنده

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر یک بررسی انتقادی برای تکمیل روش پیشنهادی پدیدارشناختی در پژوهش های فلسفه تعلیم و تربیت، آورده شده در صفحه های ۲۸۶- ۲۹۴ کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر دکترباقری و با همکاری نرگس سجادیه و طیبه توسلی است. این نقد و اصلاح براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی(توصیفی- تفسیری)، با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن بیان شده در کتاب «پژوهش در باب تجربه زیسته : علوم انسانی برای یک تعلیم و تربیت حساس به عمل» صورت می گیرد. هدف بررسی نقادنه مرحله سوم و چهارم روش پیشنهادی مذکور می باشد. عمل نقادی در پژوهش حاضر به دو صورت انجام می گیرد ابتدا به روش نقد کانتی که اساس آن روش تحلیل منطقی فرارونده است و سپس شامل نشان دادن نقص ها و سپس بررسی آنهاست. یافته های پژوهش در سه بخش ارائه شده است: ۱. سه شرط لازم برای عمل مطابقت و اعتبارسنجی که در مرحله سوم و چهارم روش مذکور آورده شده، عبارت اند از : ۱. آگاهی از چالش های پژوهش های تربیتی ۲. فهمی از بازگشت به خود چیزها ۳. درک پداگوژی در هنگام عمل پژوهش. ۲. یک طرح تحقیق پدیدارشناسانه پروپزال و بیان مسئله خاص خود، رویکردهای متنوع و خاص خود، ابداع در رویه ها متناسب با پرسش های پژوهش و غیره را داراست و صرفا به یک روش یا رویکرد فروکاسته نمی شود ۳. عمل نوشتن در پدیدارشناسی از ابتدا تا انتهای پژوهش ادامه دارد لذا فهم نوع نوشتن پدیدارشناسانه اهمیت دارد.

کلمات کلیدی:
مطالعه انتقادی چهارمین شماره، کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت»، رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه وکس فن منن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1265989/