CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر قارچ کش کاربندازیم درکنترلVerticilliumlycanicum عامل بیماری جوش خشک قارچ دکمه ای در شمال استان خوزستان

عنوان مقاله: بررسی اثر قارچ کش کاربندازیم درکنترلVerticilliumlycanicum عامل بیماری جوش خشک قارچ دکمه ای در شمال استان خوزستان
شناسه ملی مقاله: ICSDA05_044
منتشر شده در پنجمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه فرهادی صدر - گروه گیاهپزشکی،کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.
غفور زاده دباغ - عضو هیت علمی مرکز تحقیقات صفی آباد، درجه علمی (مربی)، دزفول، اهواز، ایران.
خشنود نوراللهی - دانشیار، گروه گیاه پزشکی دانشگاه ایلام، رشته دکتری قارچ شناسی و ژنتیک قارچ ها، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

خلاصه مقاله:
کاربندازیم قارچ کشی از گروه بنزوایمیدازول ها میباشد. نامهای دیگر آن کاربندازول، استمپور، باویستین، دلسن و کوستوس است. این قارچ کش بیشتر به صورت پودر یا کریستالهای بیرنگ و بی بو موجود است که معمولا به رنگهای سفید یا شیری و گاهی نیز به رنگهای صورتی و قرمز مشاهده میشود. البته نوع مایع کاربندازیم نیز در بازار وجود دارد. کاربندازیم قارچکشی سیستمیک میباشد که از طریق ریشه و برگ جذب گیاهان میشود. قارچ کش کاربندازیم از طریق ریشه و نسوج سبز گیاه جذب شده و به دلیل دارا بودن اثر سیستماتیک بر تمام اندامهای داخلی تاثیر گذاشته و برای گیاه حالت حفاظتی و پیشگیری از عوامل آلوده کننده بیماری زا را فراهم میکند. کاربندازیم به عنوان ضد عفونی کننده بذر و بستر کشت قبل از کاشت نیز به کار می رود. به منظوربررسی کاهش خسارت این بیماریاز تاثیر قارچکش کاربندازیم در شرایط آزمایشگاهی، غلظتهایی با میزان ۱۰، ۱۰۰، ۲۵۰ و۵۰۰ پی پی ام و شاهد (بدون استفاده ازسم قارچکش) در نظر گرفته شد. رشد متوسط قارچ در روی محیط کشت به روش اختلاط قارچکشها با محیط کشت صورت پذیرفت. رشد متوسط گونه قارچ ورتیسیلیوم بعد از گذشت هفت روزاندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار MSTATCمورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت. برای محاسبه اثرقارچکش برروی قارچ عامل بیماری از شاخص غلظت موثرED=%۵۰ استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان میدهد غلظتهای قارچ کش کاربندازیم باعث کاهش رشد قارچ ورتیسیلیوم گردیده و قادر به بازدارندگی آن در سطح آزمایشگاه می باشد و با افزایش غلظت قارچکش، سرعت رشد و پراکنش آن نیز کاهش قابل ملاحظه ای دارد و میزان غلظت ۲۵۰ و۵۰۰ پی پی ام این قارچکش بیشترین اثر کنترلی را روی قارچ عامل بیماری داشته است.

کلمات کلیدی:
بیماریهای قارچی، پرورش قارچ خوراکی، غلظت موثر، نرم افزار MSTATC

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1275644/