CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه نتایج تغذیه زودرس با روش رایج شروع تغذیه پس از آناستوموز روده بزرگ در بیماران با آناستوموز کولون « مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و روشهای کم تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد»

عنوان مقاله: مقایسه نتایج تغذیه زودرس با روش رایج شروع تغذیه پس از آناستوموز روده بزرگ در بیماران با آناستوموز کولون « مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و روشهای کم تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد»
شناسه ملی مقاله: JR_MJMS-53-2_008
منتشر شده در در سال 1389
مشخصات نویسندگان مقاله:

علیرضا توسلی - دانشیار جراحی عمومی وعضو مرکز تحقیقات جراحی آندوسکپیک وروشهای کم تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
عباس عبداللهی - استادیار جراحی عمومی وعضو مرکز تحقیقات جراحی آندوسکپیک وروشهای کم تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
اصغر درخورد - رزیدنت جراحی عمومی گروه جراحی بیمارستان قائم (عج)

خلاصه مقاله:
مقدمه مطالعات گذشته نشان داده اند که تغذیه زودرس پس از آناستوموز کولون امکان پذیر است. به طور معمول زمانی برای بیماران بیماران بعد از کولکتومی کولکتومی تغذیه از راه دهان شروع می گردد که برگشت عملکرد روده ها با دفع گاز و اجابت مزاج اثبات شده باشد. روش کار دراین مطالعهمورد شاهدی ۶۴ بیماری کهتحت لاپاراتومی لاپاراتومی الکتیو بارزکسیون رزکسیون وآناستوموز آناستوموز کولون بین دی ماه ۸۵ تادی ماه ۸۶ دربیمارستان قائم قرار گرفتهبودند، به صورت آینده نگردریکی ازدو گروهزیرموردمطالعه قرار گرفتند. در گروه اول یا مورد، تغذیه زودرس بیماران بیماران در روز اول بعد از عمل ، رژیم مایعات صاف شده بود و در صورت تحمل کم کم رژیم معمولی داده می شد. در گروه دوم یا شاهد، تغذیه همه این بیماران بیماران طبق روش رایج، فقط بعد از رفع ایلئوس رژیم شروع می گردید . بیماران بیماران از لحاظ تهوع و استفراغ، حرکات روده ای، تحمل رژیم، عوارض، مقدار سرم دریافتی دریافتی و طول مدت بستری تحت بررسی قرار گرفتند . اطلاعات اطلاعات به دست آمده در پرسشنامه ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون کای دو، تی و من ویتینی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتایج ۶۴ بیمار مورد مطالعه به دو گروه مساوی تقسیم شدند، هیچ اختلاف معنی داری بین دو گروه تغذیه زودرس و روش رایج در عوارض و مرگ و میروجود نداشت اما مقدار سرم دریافتی دریافتی و تعداد روزهای بستری در گروه مورد به صورت معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. نتیجه گیری تغذیه زودرس پس از جراحی الکتیو کولون ایمن می باشد و بیماران بیماران می توانند آن را به خوبی تحمل کنند، بنابراین روش تغذیه زودرس را می توان به عنوان روش معمول تغذیه در چنین بیمارانی پس از جراحی در نظر گرفت. 

کلمات کلیدی:
: آناستوموز کولون, تغذیه, مراقبت بعد از عمل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1282452/