CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر منابع و مقادیر نیتروژن، محلول پاشی اوره و محلول غذایی فوسامکو بر عملکرد و صفات رشد خیار (Cucumis sativus)

عنوان مقاله: تاثیر منابع و مقادیر نیتروژن، محلول پاشی اوره و محلول غذایی فوسامکو بر عملکرد و صفات رشد خیار (Cucumis sativus)
شناسه ملی مقاله: JR_IUVS-1-2_004
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

جواد عالی - دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مریم نوری - دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
عبدالکریم کاشی - استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

خلاصه مقاله:
برای بررسی تاثیر منابع و مقادیر نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد خیار آزمایشی به صورت کرت خردشده با طرح بلوک های کاملا تصادفی با دو فاکتور در مرکز تحقیقات کشاورزی ایلام در سال ۲۰۰۶ انجام شد. اثرات نیتروژن خالص در سه سطح ۰، ۵۰ و ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار و همچنین تغذیه برگی در پنج سطح (محلول غذایی اوره در سه غلظت، محلول غذایی فوسامکو در یک غلظت و شاهد) بر روی کمیت و کیفیت خیار پائیزه رقم سوپر دامنیوس مطالعه گردید. نتایج نشان داد که کاربرد نیتروژن اثر معنا داری بر عملکرد، طول بوته، تعداد کل میوه و درصد ماده خشک میوه نداشت. اثر نیتروژن بر درصد ماده خشک میوه و بوته معنا دار شد. اثر تغذیه برگی بر صفات عملکرد کل میوه، تعداد کل میوه و طول بوته معنا دار و بر درصد ماده خشک میوه و بوته معنا دار نشد. اثر متقابل کود نیتروژن به صورت مصرف در خاک و تغذیه برگی بر صفات عملکرد کل میوه، تعداد کل میوه و طول بوته معنا دار و بر درصد ماده خشک میوه و بوته معنا دار نشد. با توجه به نتایج این تحقیق، تیمار ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار نیتروژن و محلول غذایی اوره ۵/۷ در هزار بالاترین عملکرد داشت و بهترین تیمار شناخته شد.  

کلمات کلیدی:
اوره, خیار, سوپر دامنیوس, فوسامکو, نیتروژن

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1287092/