CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عملکرد ایمنی درصنعبررسی عملکرد ایمنی درصنعت شیشه و بلور و ارایه راهکارهای مدیریت بهبود (مطالعه موردی: عملکرد کارخانه شیشه و بلور اصفهان به عنوان بزرگترین کارخانه تولید شیشه و بلورکشور

عنوان مقاله: بررسی عملکرد ایمنی درصنعبررسی عملکرد ایمنی درصنعت شیشه و بلور و ارایه راهکارهای مدیریت بهبود (مطالعه موردی: عملکرد کارخانه شیشه و بلور اصفهان به عنوان بزرگترین کارخانه تولید شیشه و بلورکشور
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-19-0_041
منتشر شده در ویژه نامه شماره ۴ در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

تورج دانا - استادیارگروه ایمنی، یهداشتو محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی،، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران، ایران.
فاطمه پهلوانی نژاد - کارشناس ارشد مدیریت محیطزیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاداسلامی، واحدعلوم تحقیقات تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: سالیانه در جهان میلیون ها کارگر قربانی حوادث ناشی از کار می شوند. بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار، ۱۲۰میلیون حادثه در سال اتفاق می افتد که منجر به فوت و یا از کار افتادگی تعداد زیادی از نیروی انسانی کاری می گردد. درکشورهای پیشرفته صنعتی سالانه از هر ده نفر کارگر یکی دچار سانحه شده و در نتیجه این گونه حوادث، پنج درصد روزهای کار ملی به هدر می رود. حوادث و بیماری های ناشی از کار، هزینه های زیادی را بر افراد، صنایع و اقتصاد ملی کشورها تحمیل می کنند که این رقم در حدود۵/۴۸ میلیارد دلار در سال تخمین زده می شود. روش بررسی: تحقیق حاضر برای اولین بار در کشور در صنعت بلور و شیشه و به صورت مطالعه موردی در کارخانه شیشه و بلور اصفهان انجام پذیرفته است. این مطالعه از طریق آمارهای مقایسه ای حوادث و رویدادها و تجزیه و تحلیل و برآورد میزان آسیب به نیروی کاری این صنعت طی بازه زمانی دوازده ساله (۱۳۸۰ تا۱۳۹۲) صورت گرفته است. درادامه با بررسی یافته های تحقیق، راهکارهای بهبود و مدیریتی از جنبه ی  توسعه پایدار صنعتی ارایه گردیدند. هدف غایی از نگارش مقاله حاضر، بررسی وضعیت شاخص های عملکرد ایمنی صنعت بلور و شیشه کشور به جهت ارتقای سطح سلامت کار و ایمن بودن شرایط محیط کار می باشد.   یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد بیشترین حوادث ثبت شده در امور تولید با فراوانی نسبی ۳۸% بوده است و رده های سنی ۳۶ تا ۴۰ سال در حدود ۴۱% از حوادث (بیشترین مقدار) را به خود اختصاص داده است.از سویی نتایج پژوهش نشان می دهد که افراد با سابقه کاری بین ۱ تا ۵ سال ، بیشترین میزان مواجهه با حوادث را دارند. عوامل اصلی ایجاد حوادث برخورد با اشیاء ،سقوط اشیاء، گیرافتادگی و سقوط افراد بوده و مهم ترین اندام آسیب دیده دست کارکنان با فراوانی نسبی ۵۸% بوده است. بیشترین حوادث در سال ۱۳۹۱ رخ داده و آموزش کارکنان سهم به سزایی در کاهش حوادث سال بعد داشته است.

کلمات کلیدی:
صنعت بلور و شیشه, حوادث ناشی از کار, ایمنی محیط کار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1289032/