CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سینتیک حذف ازت و فسفر از فاضلاب شهری توسط رآکتور ناپیوسته متوالی بیوفیلمی با بستر ثابت

عنوان مقاله: سینتیک حذف ازت و فسفر از فاضلاب شهری توسط رآکتور ناپیوسته متوالی بیوفیلمی با بستر ثابت
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-17-4_005
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

مینا خسروی - دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
امیرحسام حسنی - دانشیار گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران- ایران (مسوول مکاتبات)
محمدرضا خانی - استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران پزشکی، تهران- ایران
کامیار یغمائیان - دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران- ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: نیتروژن و فسفر از آلاینده های بالقوه منابع پذیرنده آبی می باشند که از طریق فاضلاب های با تصفیه ناکافی که غنی از فسفر و نیتروژن هستند وارد این منابع می شوند. هدف از انجام این مطالعه بیان کارایی رآکتور ناپیوسته متوالی بیوفیلمی با بستر ثابت برای تصفیه پیشرفته فاضلاب است. روش بررسی: در این مطالعه  حذف ازت و فسفر از فاضلاب شهری  به روش زیستی با راکتور ناپیوسته متوالی بیوفیلمی با بستر ثابت (به حجم ۳۰ لیتر)  مورد بررسی قرار گرفت که طی آن یک پایلوت شامل دو رآکتور بی هوازی و هوازی/ انوکسیک به مدت ۱۲ ماه جهت تصفیه فاضلاب سنتتیک با غلظت های COD ورودی ۳۰۰، ۵۰۰، ۸۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم بر لیتر با غلظت فسفر ۱۵ میلی گرم بر لیتر و نیتروژن ۴۰ میلی گرم بر لیتر تحت مطالعه قرار گرفت. یافته ها: کمینه و بیشینه کارایی سیستم برای حذف مواد آلی ۹/۷۶ و ۴/۹۸ ٪ بر حسب COD و برای حذف ازت ۸/۷۴ و۸/۹۸ ٪ و برای حذف فسفر ۹/۵۱ و ۷/۹۲٪ بوده است. آنالیز سینتیکی تطابق بسیار عالی مدل کینکنون استور را با سیستم نشان داد به طوری که در اکثر موارد ضریب همبستگی بالای ۹۵٪ بوده است. بحث و نتیجه گیری: سیستم FBSBR به منظور حذف مواد آلی و نیتروژن و فسفر از فاضلاب شهری در غلظت های بسیار بالا و پایین کارایی بسیار مناسبی از خود نشان داد. نتایج به دست آمده از آنالیز سینتیکی راکتور در مراحل مختلف نشان از تبعیت مناسب داده ها از مدل کینکنون استور داشته است و استفاده از این مدل به منظور طراحی و بهره برداری بهینه این سیستم توصیه می شود.

کلمات کلیدی:
رآکتور ناپیوسته متوالی با بستر ثابت, ازت, فسفر, فاضلاب شهری, تصفیه پیشرفته

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1289190/