CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

انتخاب منعقدکننده بهینه در تصفیه اولیه فاضلاب کارخانه نساجی مازندران با استفاده از جار تست و روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

عنوان مقاله: انتخاب منعقدکننده بهینه در تصفیه اولیه فاضلاب کارخانه نساجی مازندران با استفاده از جار تست و روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-16-5_047
منتشر شده در ویژه نامه شماره ۱ در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامرضا اسدالله فردی - دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران ( مسئول مکاتبات)
حسین زنگوئی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران
مصطفی داوودی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران
صابر مرادی نژاد - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران – محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: صنایع نساجی از جمله صنایعی است که فاضلاب آن شامل آلاینده­های متعدد است. بنابراین روش­های تصفیه متداول قادر به حذف کلیه آلاینده­های آن نمی­باشد. بدین منظور استفاده از منعقدکننده­ها برای حذف مواد جامد معلق؛ به عنوان تصفیه اولیه روش مناسبی می­باشد. روش بررسی: در این مطالعه پس از پایش کیفیت پساب خروجی کارخانه نساجی مازندران که در حال حاضر بدون هیچ­گونه تصفیه­ای به رودخانه تخلیه می­شود، با استفاده از جارتست و با بهره­گیری از ترسیب­کننده­های آلوم، آهک، سولفات آهن، کلرید آهن و باریم کلراید، میزان حداکثر حذف کل مواد جامد معلق با تغییرات pH مورد مطالعه قرار گرفت. یافته­ها: علاوه بر نوع منعقده­کننده پارامترهای متعددی همچون قیمت منعقدکننده­ها، میزان حساسیت به تغییرات pH، میزان لجن تولیدی و عوارض جانبی بر انتخاب منعقد­کننده بهینه موثر می­باشند. از این رو برای دست­یافتن به یک انتخاب بهینه از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. این تحلیل با استفاده از نرم­افزار Expert choice و با درنظر گرفتن معیارهای تاثیرگذار در تصمیم­گیری و همچنین با اعمال معدل هرکدام از این پارامترها با نظر کارشناسان مربوط به وسیله پرسشنامه­های تکمیل­شده صورت گرفت. بحث و نتیجه­گیری: نتایج جارتست و مطالعه تحلیل سلسله مراتبی حاکی از آن است که بهترین منعقدکننده جهت کاهش مواد جامد معلق در پساب کارخانه نساجی مازندران، آهک می­باشد. آزمایش جارتست ۷۰% حذف رنگ و ۳۰% حذف COD را در صورت استفاده از آهک نتیجه داد.  

کلمات کلیدی:
نساجی مازندران, منعقدکننده ها, جارتست, تحلیل سلسله مراتبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1289293/