CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از الگوریتم تلفیق تصاویر برای افزایش صحت برآورد رسوب دهی در مدل WaTEM/SEDEM (مطالعه موردی: حوزه آبخیز درکش)

عنوان مقاله: استفاده از الگوریتم تلفیق تصاویر برای افزایش صحت برآورد رسوب دهی در مدل WaTEM/SEDEM (مطالعه موردی: حوزه آبخیز درکش)
شناسه ملی مقاله: JR_WSRCJ-7-1_008
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

عاطفه بهزادفر - دانش آموخته کارشناسی ارشد سنجش ازدور وسیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
عبدالواحد خالدی درویشان - استادیار، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس
علیرضا قره گوزلو - دانشیار آموزشکده سازمان نقشه برداری کشور

خلاصه مقاله:
امروزه آگاهی از میزان فرسایش خاک یکی از بخش های مهم در مدیریت جامع حوزه های آبخیز است. با توجه به عدم وجود آمار و اطلاعات کافی مربوط به دبی آب ورسوب در حوزه های آبخیز، میزان فرسایش خاک با استفاده از مدل های کاربرپسند و فناوری های نوین برآورد می شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی و برآورد میزانو الگوریتم ادغام تصاویر RS ،GIS و بهره گیری از قابلیت های WaTEM/SEDEM فرسایش و رسوب حوزه آبخیز درکش استان خراسان شمالی با استفاده از مدلبرای تلفیق تصاویر چندطیفی لندست ۷ و ۸ با تصاویر پانکروماتیک و از دو دوره تصویر ماهوارهای با اختلاف Gram-Schmidt است. ابتدا با استفاده از الگوریتمزمانی ۱۲ ساله ( ۲۰۰۳ و ۲۰۱۵ ) با مقیاس ۱:۲۵۰۰۰ نقشه عامل مدیریت زراعی مطابق با نقشه های کاربری اراضی منطقه تهیه شد. سپس نقشه سایر عوامل ورودیتهیه و مدل اجرا گردید و میزان فرسایش و رسوب برای حوزه مورد مطالعه در مقیاس ۱:۲۵۰۰۰ و همچنین با ENVI و ArcGIS مدل با استفاده از نرم افزارهایاستفاده و بدون استفاده از الگوریتم ادغام تصاویر برآورد و با مقادیر مشاهده ای مقایسه گردید. مقایسه داده های رسوب مشاهداتی در حوزه آبخیز درکش با مقادیر برآوردشده نشان داد که نقشه نهایی طبقه بندی فرسایش حاصل از اعمال الگوریتم تلفیق تصاویر بهتر و دقیق تر قادر به شناسایی نقاط حساس به خطر فرسایش است. با توجهدر برآورد تولید رسوب اثبات و مشخص شد که اعمال الگوریتم تلفیق تصاویر منجر به افزایش WaTEM/SEDEM به یافته های پژوهش حاضر، کارایی بالای مدلصحت نتایج مدل می شود.

کلمات کلیدی:
تصاویر پانکروماتیک, تصاویر چند طیفی, فرسایش خاک, نسبت تحویل رسوب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1297585/