CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات استفاده مجزا و تلفیقی از نمک پروپیونات سدیم و پروبیوتیک Pediococcus acidilactici بر برخی فاکتورهای رشد و بیان برخی ژن های مرتبط با رشد در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)

عنوان مقاله: اثرات استفاده مجزا و تلفیقی از نمک پروپیونات سدیم و پروبیوتیک Pediococcus acidilactici بر برخی فاکتورهای رشد و بیان برخی ژن های مرتبط با رشد در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)
شناسه ملی مقاله: JR_AEJO-12-1_037
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام کنعانی - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
علی شعبانی - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
رقیه صفری - گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

خلاصه مقاله:
مطالعه حاضر اثر پروبیوتیک (Pediococcus acidilactici)، نمک پروپیونات سدیم و ترکیب پروبیوتیک و نمک پروپیونات سدیم بر رشد و میزان بیان ژن های GH و IGF-I در بچه ­ماهی کپور معمولی را مورد بررسی قرار داد. بدین ­منظور ۱۴۲ قطعه بچه­ ماهی (با میانگین وزنی تقریبی ۱۴ گرم) به­ مدت هشت هفته به چهار تیمار صفر، ۰/۱ درصد پروبیوتیک پدیو­کوکوس اسیدلاکتیکی، پروپیونات ­سدیم یک درصد، ترکیب پدیوکوکوس اسیدلاکتیکی ۰/۱ درصد و پروپیونات ­سدیم یک درصد، طبقه ­بندی و تغذیه شدند. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی انجام گردید. در پایان دوره ماهیان زیست ­سنجی شده و بین تیمارها اختلاف معنی ­داری مشاهده شد.­ به ­طوری­ که بالاترین مقدار افزایش وزن بدن ­(۰/۴۷±۳۵/۵۳ گرم) ­و نرخ رشد ویژه (۰/۰۱±۳/۵) در تیمار سوم مشاهده شد (۰/۰۵>p).هم ­چنین پایین ­تر مقدار ضریب تبدیل غذایی (۰/۰۷­±۱/۰۵­ درصد) در تیمار سوم مشاهده شد­ (۰/۰۵>P).بعد از نمونه ­برداری از بچه­ ماهیان مورد تحقیق در شرایط استریل، نتایج نشان داد که میزان بیان ژن GH در تیمار ترکیب پروبیوتیک و نمک پروپیونات سدیم اختلاف معنی­ داری را با دو تیمار دیگر داشتند (۰/۰۵>P). هم ­چنین بیان ژن IGF-I نیز در تیمار پروبیوتیک و پروپیونات سدیم تنها با تیمار پروبیوتیک اختلاف معنی ­داری را نشان داد­ (۰/۰۵>P). ­با توجه به نتایج اثرات مفید P. acidilactici، نمک پروپیونات سدیم و ترکیب پروبیوتیک و نمک پروپیونات سدیم بر میزان بیان ژن های GH­ و IGF-I در بچه ­ماهی کپور کاملا واضح می­ باشد و به ­نظر می­ رسد استفاده از ترکیب پروبیوتیک و نمک پروپیونات ­سدیم در غذای ماهیان کپور معمولی می ­تواند در عملکرد رشد و بیان ژن های GH و IGF-I در این گونه تاثیرگذار باشد.

کلمات کلیدی:
پروبیوتیک, رشد, ژن های GH و IGF۱, نمک پروپیونات سدیم, ماهی کپور

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1305357/