CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقاله علمی – پژوهشی: تصفیه فاضلاب صنایع لبنی با استفاده از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis)

عنوان مقاله: مقاله علمی – پژوهشی: تصفیه فاضلاب صنایع لبنی با استفاده از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis)
شناسه ملی مقاله: JR_ISFJ-30-3_007
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

هانیه السادات میرامینی - گروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
سید عباس حسینی - گروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
رسول قربانی - گروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
فرزانه نوری - پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری ارومیه، گروه بیولوژی و تکثیر و پرورش، دانشکده شیلات، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
حسن رضائی - گروه محیط زیست، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

خلاصه مقاله:
در این مطالعه، توانایی ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) در تصفیه فاضلاب لبنی و حذف مواد مغذی همراه با تولید بیومس مورد بررسی قرار گرفت. بدیین ترتیب، دو غلظت از ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (۰۵/۰ و ۱/۰ گرم بر لیتر) در سه رقت (۲۵، ۵۰، ۷۵ درصد) پساب لبنی کشت داده شد و راندمان حذف مواد مغذی و بیومس تولیدی با شش تیمار در سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. مقادیر مواد مغذی و بیومس به صورت یک روز در میان اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که هر دو فاکتور غلظت های متفاوت ریزجلبک و رقت های مختلف فاضلاب نقش موثری در جذب مواد مغذی و تولید بیومس ریزجلبک داشته اند. بالاترین درصد حذف نیترات، فسفات، آمونیاک (۸۵/۹۹، ۶۰/۸۲، ۸۳/۹۹ درصد) و حداکثر میزان بیومس (۰۱/۰±۶۹۰/۱ گرم بر لیتر) در رقت ۲۵ درصد و غلظت ۱/۰ گرم بر لیتر ریز جلبک به دست آمد. در این تحقیق، همراه با کاهش درصد رقیق سازی فاضلاب صنایع لبنی و افزایش میزان مواد مغذی در دسترس ریزجلبک و نیز با افزایش غلظت ابتدایی ریزجلبک تزریقی در فاضلاب، مقادیر بیش تری از مواد مغذی حذف شد و میزان نیترات و آمونیاک تقریبا به حذف ۱۰۰ درصدی رسید و مقادیر بیومس افزایش یافت. در نتیجه، با توجه به نتایج حاصل، ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس عملکرد بالایی در حذف مواد مغذی (نیترات، فسفات، آمونیاک) از فاضلاب صنایع لبنی دارد و می تواند جهت تصفیه فاضلاب صنایع لبنی مورد توجه قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
Dairy wastewater, Treatment, Spirulina platensis, Nutrients, فاضلاب لبنی, تصفیه, اسپیرولینا پلاتنسیس, مواد مغذی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1310424/