CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)

عنوان مقاله: بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)
شناسه ملی مقاله: JR_ISFJ-26-3_005
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود حقیقی - Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)
سید محمد اسماعیل فخار زاده - Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)
سلطنت نجار لشگری - Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)
بهنام پور مولایی - Science and Research Branch, Islamic Azad University

خلاصه مقاله:
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتری عصاره آبی- الکلی سرشاخه­های گیاه مرزنگوش و نانو عصاره آن روی باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، Streptococcus iniae، عامل استرپتوکوکوزیس در ماهیان و مقایسه آن با اثر فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل بود. نتایج نشان داد که غلظت مهار رشد و کشندگی با عصاره مرزنگوش ۱۰۰۰ میکروگرم در میلی­لیتر بود، در حالی که غلظت مهار رشد نانو عصاره مرزنگوش، ۲۵۰ میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت کشندگی آن ۵۰۰ میکروگرم در میلی­لیتر بود. این نتایج نشان می­دهد که اثر مهار رشد و باکتری­کشی عصاره مرزنگوش ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش بود. غلظت مهار رشد و باکتری­کشی فلورفنیکل ۵/۲ میکروگرم در میلی­لیتر بود. غلظت مهار رشد نانوفلورفنیکل ۶۲۵/۰ میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت باکتری­کشی آن ۲۵/۱ میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج نشان دادند که اندازه قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی با عصاره مرزنگوش، ۶/۰±۷/۲۱ میلی­متر، با نانو عصاره مرزنگوش، ۷/۰±۰۶/۲۶ میلی­متر، با فلورفنیکل، ۴/۰±۶۳/۳۱ میلی­متر و با نانو فلورفنیکل۱/۱±۸۰/۳۲ میلی­متر بود. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان می­دهند که عصاره مرزنگوش دارای اثر ضد باکتری است، ولی اثر ضد باکتریایی آن ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش و نیز دو داروی فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل است. در تحقیق حاضر، نانو فلورفنیکل بیشترین اثر را در کنترل عفونت استرپتوکوکوس اینیایی نشان داد و این مواد می­توانند مبنای پایش گونه­های مقاوم به آنتی­بیوتیک­ها قرار گیرند.   

کلمات کلیدی:
Origanum vulgare extract, Florfenicol, Streptococcus iniae, Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), Nano, عصاره مرزنگوش, فلورفنیکل, استرپتوکوکوس اینیایی, قزل آلای رنگین کمان, نانو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1311893/