CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تطبیقی رویکردهای زمینه گرایی در معمار ی و تاثیر آن در بنای فرهنگسراها در ایران و آمریکا (مورد پژوهشی فرهنگسرای دزفول در ایرا ن و آگوست ویلسون در آمریکا )

عنوان مقاله: بررسی تطبیقی رویکردهای زمینه گرایی در معمار ی و تاثیر آن در بنای فرهنگسراها در ایران و آمریکا (مورد پژوهشی فرهنگسرای دزفول در ایرا ن و آگوست ویلسون در آمریکا )
شناسه ملی مقاله: CUCONF06_076
منتشر شده در ششمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و مدیریت شهری در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

گلناز سعیدپورآذر - دانشجوی دکتری معماری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
آویده طلایی - استادیار گروه هنر و معماری، دانشگا ه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
بیان مساله: یکی از موضوعات بسیار مهم در عرصه معماری زمینه گرایی است. امروزه شاهد بناهایی هستیم که نسبت به زمینه خود بی تفاوت هستند، این موضوع باعث بروز مشکلات زیادی در ارتباط بنا و کاربری آنها می شود. با بررسی ساختمان ها می توان فهمید تا چه میزان طراحی ها منطبق با محیط پیرامونی است. تاکنون مطالعات اندکی در این مقوله صورت گرفته، لذا ضرورت پرداختن به این مورد احساس می شود. دراین پژوهش رویکردهای زمینه گرایی در بناهای منتخب فرهنگسراهای ساخته شده در ایران و آمریکا مورد بررسی و میزان انطبا ق با زمینه مورد تحلیل و تطبیق با یکدیگر قرار می گیرد . سوال تحقیق: ساختار اساسی در پژوهش حاضر بر این سه سوال استوار بوده که رویکردهای معاصر زمینه گرایی چیست؟ از کدام یک از انواع الگوهای زمینه گرایی بیشتر استفاده می شود؟ نقاط افتراق و اشتراک در نحوه تامین اصول زمینه گرایی در نمونه های موردی داخلی و آمریکا به چه ترتیب می باشد؟ اهداف تحقیق: هدف از این پژوهش رویکردهای متفاوت مواجهه با زمینه در توجه طراحان بناهای فرهنگسراهای معاصر در ایران و امریکا در قیاس با هم می باشد. دستاورد این پژوهش می تواند در ارایه راهکار جدید در میزان توجه به زمینه گرایی مورد استفاده قرار گیرد .روش تحقیق: این تحقیق به صورت توصیف و مطالعه مبانی نظری و تجزیه و تحلیل نمونه های موردی با روش مطالعه کتابخانه ای و اعتبار سنجی است. روش تحقیق این پژوهش توصیفی تحلیلی می باشد . مهم ترین یافته ها و نتیجه گیری تحقیق: از نتایج عمده این پژوهش، نحوه مواجهه بازمینه در بنای فرهنگسرا ها در ایران و آمریکا شاهد نقاط افتراق آشکاری بوده در نمونه داخلی اصول طراحی زمینه گرا مورد توجه قرار گرفته است و در طراحی شاهد تجانس با زمینه طرح می باشد، ولی در نمونه مطالعه شده در آمریکا اولویت در جهت گیری، ریتم، و ساخت مایه و رنگ بنا بود و شاهد حداقل توجه به بعد کالبدی و اجتماعی و فرهنگی می باشد و در تضاد با زمینه خود می باشد و طراحی آزاد میزان شباهت به زمینه طرح در کمترین حد خود می باشد.

کلمات کلیدی:
طراحی زمینه گرا ، رویکردهای زمینه گرایی، اصول طراحی، فرهنگسرا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1320334/