CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنتز، شناسایی ساختاری و مطالعات برون تنی از تاثیرات ضدتکثیری و القاء آپوپتوز کمپلکس جدیدی از اکسووانادیم (IV)-کورکومین

عنوان مقاله: سنتز، شناسایی ساختاری و مطالعات برون تنی از تاثیرات ضدتکثیری و القاء آپوپتوز کمپلکس جدیدی از اکسووانادیم (IV)-کورکومین
شناسه ملی مقاله: JR_NCMBJ-6-21_013
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهسا نظری - Ferdowsi University of Mashhad, Azadi Square, Mashhad, Iran.
امیر شکوه سلجوقی - Ferdowsi University of Mashhad, Azadi Square, Mashhad, Iran.

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: ترکیبات وانادیوم دارای دو نقش مهارکنندگی و ضدتوموری در مقابل عوامل شیمیایی مولد سرطان در انواع رده­های سلولی می­­باشند. همچنین مطالعات نشان داده­اند که کورکومین در غلظت­های خیلی کم، موجب القاء آپوپتوز و مهار تکثیر سلول­های سرطانی می­شود. هدف از این مطالعه، سنتز کمپلکس جدیدی از وانادیم-کورکومین و ارزیابی اثرات آپوپتیک و ضدتکثیری این ترکیب می­باشد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه، کمپلکس (۱و۷-بیس ]۴-هیدروکسی-۳-متوکسی فنیل[-۱و۶-هپتادی ان-۳و۵-دی اوناتو) استیل استوناتو اکسو وانادیم (IV) سنتز گردید. سایتوتوکسیسیته این کمپلکس به منظور ارزیابی فعالیت ضد­سرطانی آن بر روی رده­های سلولیHeLa ، MCF-۷، HT-۲۹، K-۵۶۲ و Neuro-۲a با روشMTT  و فلوسایتومتری و استفاده از سیس­پلاتین به­عنوان مرجع، بررسی­گردید. همزمان اثر این ترکیب سنتزی بر سلول­های نرمال فیبروبلاست موش (L۹۲۹) به عنوان شاهد ارزیابی شد. یافته­ ها: IC۵۰ ± SD (μM)   بدست آمده از اثر کمپلکس سنتز شده بر روی رده­های سلولیHeLa ، MCF-۷، HT-۲۹، K-۵۶۲، Neuro-۲a و L۹۲۹ به ترتیب ۲۳/۱ ± ۶۵/۵، ۰۵/۱ ± ۴۸/۲، ۱۹/۵ ± ۶/۴۲، ۱۲/۱ ± ۹۹/۳، ۸۹/۶ ± ۳/۶۵ و ۹۸/۸ ± ۷/۱۰۶ می­باشد. در حالی­که IC۵۰ ± SD (μM) سیس پلاتین به عنوان یک داروی استاندارد در شیمی درمانی سرطان برروی همین رده­های سلولی به ترتیب ۱۲/۰ ± ۴۵/۰، ۱۱/۲ ± ۵۰/۶، ۹۳/۴ ± ۴/۱۵، ۹۳/۲ ± ۰/۲۴ و ۲۰۰<  به­دست آمد. . نتایج فلوسایتومتری کمپلکس مورد نظر نیز جمعیت زیادی از سلول­ها را در نواحی آپوپتوز (%۴۶/۵۸) و ۲/۱ برابر بیشتر از سیس پلاتین (%۰۳/۴۸) در غلظت یکسان نشان داد. نتیجه­ گیری: نتایج به­دست­آمده سایتوتوکسیسیته­ی بیشتری را برای کمپلکس مورد نظر در مقابل رده­های سلولی K-۵۶۲ و MCF-۷ نشان داد. نتایج به دست آمده اثبات می­­کند کمپلکس سنتز شده هیچگونه تاثیر سایتوتوکسیکی بر روی بر سلول­های نرمال فیبروبلاست موش (L۹۲۹) ندارد. همچنین نتایج فلوسایتومتری کمپلکس وانادیم، بیانگر این است که کمپلکس­ جدید سنتز شده می­تواند منجر به آپوپتوز سلول­های سرطانی K-۵۶۲ شود.

کلمات کلیدی:
Vanadium, Curcumin, MTT assay, Flow cytometry, MCF-۷, K-۵۶۲, L۹۲۹, وانادیم, کورکومین, روشMTT, فلوسایتومتری, MCF-۷, K-۵۶۲, L۹۲۹.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1331379/