CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

توسعه یک معماری شناختی محاسباتی به منظور شبیه سازی تاثیر اضطراب صفتی بر حافظه ی کاری

عنوان مقاله: توسعه یک معماری شناختی محاسباتی به منظور شبیه سازی تاثیر اضطراب صفتی بر حافظه ی کاری
شناسه ملی مقاله: JR_ICSS-13-4_007
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

صهبا زجاجی - of computer engineering / artificial intelligence, Iran University of Science and Technology, Tehran, Iran.
محمدرضا کنگاوری - Assistant Professor, Department of Computer Engineering, Iran University of Science and Technology, Tehran, Iran.
جواد حاتمی - Assistant Professor, Department of Education and Psychology, University of Tehran, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
هدف: توسعه یک معماری شناختی محاسباتی به منظور شبیه سازی تاثیر اضطراب صفتی بر حافظه ی کاری. روش: با مبنا قرار دادن نظری هی پنج عامل شخصیت و در نظر گرفتن صفت شخصیتی اضطراب، سعی در شبی هسازی تاثیر این صفت بر حافظ هی کاری داریم. در این راستا، یک مدل از اضطراب صفتی بر اساس نظریه ی فازی ارائه شده و تاثیر اضطراب بر آستانه ی بازیابی از حافظه ی کاری با توجه به مقالات روز روانشناسی مدل شده است. مدل اضطراب توسعه داده شده در معماری شناختی ACT-R جاسازی شده تا قابلیت تصمی مگیری و پردازش اطلاعات بر مبنای شخصیت را به این معماری اضافه کند. یافته ها: مقایسه ی نتایج شبیه سازی ها با نتایج تجربی و مقالات روان شناسی، نشان داد که این پژوهش توانسته است تا حد قابل قبولی رفتاری شبیه انسان را در شبیه سازی های خویش تولید کند. نتیجه گیری: اضطراب از جمله مهم ترین و موثرترین صفت های شخصیتی موثر بر رفتار انسان به خصوص حافظه ی کاری است که گنجاندن مفهوم آن در مدل های شناختی محاسباتی منجر به افزایش دقت این مد لها خواهد شد.

کلمات کلیدی:
Computational Cognitive Models, Personality, Anxiety, Human Behavior Representation, مدلهای شناختی محاسباتی, شخصیت, اضطراب, نمایش رفتار انسان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1348448/