CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه علی راهبردهای نظم جویی فرآیند هیجان و هوش معنوی با گرایش به اعتیاد به اینترنت (با نقش میانجی تحمل پریشانی)

عنوان مقاله: رابطه علی راهبردهای نظم جویی فرآیند هیجان و هوش معنوی با گرایش به اعتیاد به اینترنت (با نقش میانجی تحمل پریشانی)
شناسه ملی مقاله: JR_IJNR-15-4_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه حضرت بگی - PhD student in Educational Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
پرویز عسگری - Associate Professor, Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran, Email, Askary۴۷@yahoo.com (Author in charge)
بهنام مکوندی - Associate Professor, Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
امین کرایی - Assistant Professor of Counseling Department, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: اعتیاد به اینترنت، یک اختلال کنترل تکانه و الگوی ناسازگارانه استفاده از اینترنت است که منجر به ناراحتی یا اختلال قابل توجه می­شود و مشکلات روان­شناختی، تحصیلی و شغلی در زندگی فرد ایجاد می­کند. هدف اصلی ما در این مطالعه شناسایی رابطه علی راهبردهای نظم­جویی فرآیند هیجان و هوش معنوی با گرایش به اعتیاد به اینترنت با نقش میانجی تحمل پریشانی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز می­باشد. روش کار: جامعه آماری پژوهش حاضر دانشجویان ۱۹ تا ۳۵ ساله کاربر اینترنت در دانشگاه آزاد واحد تهران  مرکز بودند. حجم نمونه بر اساس روش نمونه گیری تصادفی ساده ۳۵۳ نفر انتخاب شد. در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد. در  سطح استنباطی از آزمون کالموگروف- اسمیرونوف، پیرسون و رگرسیون استفاده شد. همچنین برای محاسبات و تحلیل­های آماری از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس نسخه ۲۱ استفاده شد. جهت بررسی معادلات ساختاری از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد که اثر مستقیم نظم جویی بر تحمل پریشانی و اعتیاد به اینترنت و اثر مستقیم هوش معنوی بر تحمل پریشانی و اعتیاد به اینترنت معنادار است. همچنین اثر غیرمستقیم نظم جویی بر اعتیاد به اینترنت با نقش میانجی تحمل پریشانی و اثر غیرمستقیم هوش معنوی بر اعتیاد به اینترنت از طریق تحمل پریشانی معنادار است. نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می­توان بیان داشت که راهبردهای نظم جویی، هوش از طریق تحمل پریشانی بر میزان اعتیاد به اینترنت اثر دارند و برای کاهش اعتیاد به اینترنت باید به این متغیرها توجه بیشتری شود.  

کلمات کلیدی:
Keywords: Regulation Strategies, Excitement, Spiritual Intelligence, Internet Addiction, Imposing Anxiety, کلیدواژه: راهبردهای نظم جویی, هیجان, هوش معنوی, اعتیاد به اینترنت, تحمیل پریشانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1357849/