CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر فرهنگ بیگانه بر دانشجویان اعزامی به خارج از کشور با نگرش امنیتی

عنوان مقاله: تاثیر فرهنگ بیگانه بر دانشجویان اعزامی به خارج از کشور با نگرش امنیتی
شناسه ملی مقاله: JR_CIUN-10-35_006
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا عبدالرحمانی - دکترای علوم ارتباطات، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشیار علوم اجتماعی دانشکده منابع انسانی دانشگاه علوم انتظامی امین.
علیرضا زرگر - دکترای علوم سیاسی، دانشگاه پونا- هند، استادیارگروه علوم سیاسی دانشکده عقیدتی سیاسی دانشگاه علوم انتظامی امین
محمد براتی - کارشناس ارشد اطلاعات.

خلاصه مقاله:
 هدف: مسئله اصلی در تحقیق حاضر این بود که چه اندازه حضور دانشجویان ایرانی در کشورهای بیگانه با پیامدهای امنیتی همراه است؛ بدین معنا که این حضور چه اندازه در گرایشهای دینی، جاسوسی، شرکت و فعالیت در محافل ضد ایرانی، عدم بازگشت به وطن و پذیرش تابعیت دوگانه یا مضاعف و تغییر هویت فردی دانشجویان اعزامی به خارج از کشور موثر است. روش: این تحقیق به روش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایش و روش گردآوری اطلاعات میدانی انجام شد و ابزار آن پرسشنامه محقق ساخته بود. حجم نمونه برابر با ۲۵۰ در نظر گرفته شده است. روش نمونه گیری بر اساس گروههای یادشده، روش طبقه ای نامتناسب، سپس تصادفی سیستماتیک بود که با استفاده از جدول مورگان به دست آمد. روایی پرسشنامه از طریق روایی منطقی و پایایی آن به وسیله ضریب آلفای کرونباخ به دست آمد که برابر با ۸۱۱/۰ بوده است. یافته ها: داده های توصیفی نشان می دهد که میانگین نمره تاثیر فرهنگ بیگانه در دانشجویان اعزامی به خارج از کشور(۳.۵۳) بیشتر از دانشجویان داخل کشور (۳.۰۷) است. برای بررسی تاثیر فرهنگ بیگانه بر دانشجویان، از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیری مانکووا استفاده شد. نتیجه گیری: نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیری نشان داد بین گروههای دانشجویان خارج از کشور و داخل، از لحاظ تاثیرپذیری فرهنگ بیگانه تفاوت معناداری وجود دارد(۹۲۶/۵F= و ۰۰۱/۰=P) و بیانگر این است که فرهنگ بیگانه تاثیرگذار بوده است.

کلمات کلیدی:
فرهنگ بیگانه, دانشجویان اعزامی به خارج, نگرش امنیتی, هویت, گرایشهای مذهبی, نفوذ

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1375112/