CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پیش بینی باورهای وسواسی زوجین براساس خودشیفتگی و دلبستگی

عنوان مقاله: پیش بینی باورهای وسواسی زوجین براساس خودشیفتگی و دلبستگی
شناسه ملی مقاله: JR_ASTAR-10-1_006
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

ریحانه شریفی پیشه - نویسنده مسئول، کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، گروه روان شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران. sharfipishe@yahoo.com
عاطفه میرزایی جاهد - کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، گروه روان شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: اختلال وسواسی جبری مرتبط با روابط یک شکلی از اختلال وسواسی-اجباری است که بر روابط صمیمی متمرکز است. چنین وسواس­هایی می­تواند بسیار ناراحت کننده و ناتوان­کننده باشد و تاثیرات منفی بر عملکرد در روابط ایجاد می­کند. هدف پژوهش حاضر پیش­بینی باورهای وسواسی زوجین براساس خودشیفتگی و سبک­های دلبستگی بود. روش پژوهش: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل تمام ساکنان شهر کرج در تابستان ۱۳۹۷ بود. ۲۵۰ نفر از ساکنان شهر کرج به روش نمونه­برداری در دسترس از مراکز تفریحی، فرهنگی و هنری انتخاب شدند و به مقیاس تجربه روابط نزدیک، پرسشنامه شخصیت خودشیفته، پرسشنامه باورهای وسواسی رابطه و پرسشنامه نشانه­های باورهای وسواسی مرتبط با همسر پاسخ دادند. داده­های پژوهش با استفاده همبستگی پیرسون و روش رگرسیون همزمان تحلیل شدند. یافته­ ها: دلبستگی اجتنابی به صورت مثبت و معنادار باورهای وسواسی رابطه را پیش­بینی می­کند (۳۱۳/۰=β، ۰۰۰/۰=P). دلبستگی اضطرابی به صورت مثبت و معنادار باورهای مرتبط با همسر را پیش­بینی می­کند (۱۶۵/۰=β، ۰۰۹/۰=P). اجتنابی به صورت مثبت و معنادار باورهای مرتبط با همسر را پیش­بینی می­کند (۵۷۲/۰=β، ۰۰۰/۰=P). نتیجه ­گیری: نظریه دلبستگی الگویی روان­شناختی است که سعی در توصیف پویایی­های بلندمدت و کوتاه مدت بین­فردی در انسان­ها دارد.

کلمات کلیدی:
باورهای وسواسی خودشیفتگی دلبستگی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1377588/