CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین و اعتباریابی ابزار ارزشیابی عملکرد روسای دانشگاه های افغانستان (مطالعه موردی دانشگاه های دولتی کابل: رویکرد آمیخته)

عنوان مقاله: تدوین و اعتباریابی ابزار ارزشیابی عملکرد روسای دانشگاه های افغانستان (مطالعه موردی دانشگاه های دولتی کابل: رویکرد آمیخته)
شناسه ملی مقاله: JR_JEM-11-41_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدنقی اکبری - دانش آموخته دکتری رشته مدیریت آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی و عضو هیئت علمی دانشگاه تعلیم و تربیت شهید استاد ربانی کابل، افغانستان. )نویسنده مسول) .
حمید رحیمیان - دانشیار گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه علامه طباطبائی.تهران، ایران.
عباس عباس پور - دانشیار گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
سعید غیاثی ندوشن - استادیار گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف تدوین و اعتباریابی ابزار ارزشیابی عملکرد روسای دانشگاه های افغانستان انجام شده است. برای انجام این پژوهش، از روش تحقیق ترکیبی با طرح اکتشافی- مدل توسعه ابزار استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل مدیران عالی دانشگاه های دولتی کابل و مسئولان آموزش عالی افغانستان با جامعه آماری ۴۲ نفر است که با روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۱۰ نفر انتخاب شدند و در بخش کمی شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه های دولتی کابل با جامعه آماری ۱۴۵۷ نفر است که با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی تعداد ۳۰۴ نفر انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل تماتیک و در بخش کمی از روش تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار AMOS استفاده گردید. نتایج بخش کیفی و کمی پژوهش نشان داد که ابزار تدوین شده برای ارزشیابی عملکرد روسای دانشگاه های افغانستان از ۱۶ مولفه با ۵۶ نشانگر تشکیل شده است. همچنین شاخص های برازش، (CMIN/DF) برابر با ۵۷/۱، (RMSEA) برابر با ۰۴۸/۰، (RMR) برابر با ۰۸/۰، (CFI) برابر با ۹۴/۰، (IFI) برابر با ۹۲/۰ نشان می دهد، ابزار تدوین شده در بخش کیفی پژوهش از برازش بسیار مطلوبی برخوردار است. ابزار طراحی شده در این پژوهش منجر به تهیه ابزاری برای ارزشیابی عملکرد و تعیین وضعیت مدیریت دانشگاه ها در افغانستان خواهد شد که می تواند برای ارزشیابی و حتی شناسایی نیازهای روسای دانشگاه ها مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
اعتباریابی, ارزشیابی عملکرد, روسای دانشگاه های افغانستان, دانشگاه های دولتی کابل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1379510/