CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

واکاوی مولفه های کیفی میان افزایی در بافت تاریخی تبریز (نمونه های موردی: مجموعه ی تجاری مشروطه و صاحب الامر در بازار تاریخی)

عنوان مقاله: واکاوی مولفه های کیفی میان افزایی در بافت تاریخی تبریز (نمونه های موردی: مجموعه ی تجاری مشروطه و صاحب الامر در بازار تاریخی)
شناسه ملی مقاله: JR_JGQE-10-41_002
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مینو قره بگلو - گروه معماری، دانشگاه هنر اسلامی تبریز
آزیتا بلالی اسکویی - هنر اسلامی تبریز، گروه معماری
ایلقار اردبیلچی - دانشگاه هنر اسلامی تبریز، گروه معماری

خلاصه مقاله:
تدقیق بر میان افزایی در بافت تاریخی نیازمند اتخاذ رویکردی بین رشته ای میان شهرسازی، حفاظت و معماری است. فصل مشترک میان این سه حوزه ی مطالعاتی نیز، ضرورت ایجاد هماهنگی بین ساختار جدید و بافت قدیم می باشد. دستیابی به این، نیز نیازمند توجه به دو مفهوم"انسجام" و "تداوم" با وجود تغییر در ابعاد مختلف بافت تاریخی به واسطه ی میان افزایی، است که در سایه ی آن بتوان میان بافت و بنای جدید ارتباطی که موجب هماهنگی است، برقرار کرد. بنابراین این پژوهش با مطالعه ی ارزیابی مخاطبان از دو میان افزایی صورت گرفته در بازار تاریخی تبریز، در پی بررسی تاثیر تغییر در ابعاد کالبدی و غیرکالبدی بافت تاریخی بعد از میان افزایی ها بر ارزیابی آن ها از مولفه های کیفی است. براین اساس طبق منطق قیاسی، با مطالعه ی کتابخانه ای، مدل تحقیق و پرسشنامه تدوین و به کمک مطالعات میدانی، برای هر یک از دو مجموعه ی مشروطه و صاحب الامر ۱۷۵ پرسشنامه تکمیل شد. داده های حاصل نشان می دهد که ارزیابی مخاطبان از اثرپذیری تداوم و انسجام بافت تاریخی از تغییر ابعاد مختلف بعد از میان افزایی وابسته به شاخصه های بنای میان افزا متغیر خواهد بود و تدوین مدلی که واجد اولویت بندی بوده و در مطالعات پیشین مطرح شده است، ممکن نیست.

کلمات کلیدی:
انسجام, تداوم, میان افزایی, بافت تاریخی, بازار تبریز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1393030/