CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مکانیسم تشکیل دندریت، فازهای کروی اولیه و ثانویه در لایه نشانی Cu خالص بر روی فولاد CK۶۰ با استفاده از جوشکاری قوس الکتریک گاز- فلز (GMAW)

عنوان مقاله: بررسی مکانیسم تشکیل دندریت، فازهای کروی اولیه و ثانویه در لایه نشانی Cu خالص بر روی فولاد CK۶۰ با استفاده از جوشکاری قوس الکتریک گاز- فلز (GMAW)
شناسه ملی مقاله: ENGTCONF05_003
منتشر شده در پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تکنولوژی و مهندسی در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی اکبر باباکوهی اشرفی - دانشجوی دکتری مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مهندسی و مواد، دانشگاه سمنان،ایران
علی حبیب اله زاده - پروفسور دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مهندسی و مواد، دانشگاه سمنان،ایران

خلاصه مقاله:
با استفاده از جوشکاری قوس الکتریکی گاز-فلز (GMAW)، لایه نشانی سیم Cu خالص (ERCu) بر روی سطح فولاد CK۶۰ در جریان های ۲۰۰، ۱۸۰، ۲۳۰ و ۲۵۰ آمپر انجام شد. نتایج بررسی میکروسکوپ الکترونی (FE-SEM)نشان دادند که دندریت ها و فاز های کروی غنی از Fe (جدایش اولیه) و غنی از Cu (جدایش ثانویه) در داخل زمینه Cu لایه نشانی شده، تشکیل شده اند. آنالیز EDS نشان داد که Cu و Fe عناصر اصلی تشکیل دهنده آنها می باشند. با افزایش جریان جوشکاری، شکل، اندازه و نحوه توزیع آنها متفاوت می باشد. انجماد این فازها تحت تاثیر دیاگرام فازی دو تایی Fe-Cu قرار دارد. دندریت ها تحت تاثیر انجماد تعادلی بوجود آمدند. جدایش کره های اولیه (غنی از Fe) در دمای آستنیته (γ − Fe(FCC، اتفاق می افتد ولی جدایش کره های ثانویه (غنی از Cu)، در دماهای پایین دیاگرام فازی اتفاق می افتد و در نهایت این فاز، در داخل فاز (α − Fe(FCC (غنی از Fe) به شکل فاز (ε-Cu(FCC، در دمای محیط،ظاهر می شود. مکانی سم ا صلی این جدایش ها، عدم امتزاج پذیری دوفلز Cu و Fe می باشد.

کلمات کلیدی:
جوشکاری لایه نشانی GMAW، فلزات غیر مشابه، دندریت، فاز کروی، جدایش فازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1409302/