CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدل شاخصه های فرهنگی در ساختمان های اداری معاصردر شهر تهران با توجه بر کاربرد تکنولوژی ( نمونه پژوهشی: ساختمان های اداری قبل و بعد از انقلاب ۱۳۵۷)

عنوان مقاله: ارائه مدل شاخصه های فرهنگی در ساختمان های اداری معاصردر شهر تهران با توجه بر کاربرد تکنولوژی ( نمونه پژوهشی: ساختمان های اداری قبل و بعد از انقلاب ۱۳۵۷)
شناسه ملی مقاله: JR_JGSKH-21-63_029
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مینو لفافچی - Researcher, PhD in Architecture, Department of Architecture, Faculty of Architecture and Urban Planning, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مزین دهباشی شریف - Assistant Professor, Department of Architecture, Central Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
ایرج اعتصام - Professor, Department of Architecture, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
در قرن معاصر با گسترش روز افزون تکنولوژی از چالشهای معماری معاصر یافتن رابطه آن با مقوله فرهنگ است. غالبا تکنولوژی­های نوین از کشورهای صنعتی با اهداف توسعه طی یک فرایند کنترل نشده، بدون احتساب معیارهای فرهنگی وارد می­شوند. هدف اصلی تحقیق این بوده است که دگردیسی فرهنگی ساختمانهای شهر تهران را با توجه به کاربرد تکنولوژی بررسی نماید. با توجه به تنوع گونه­­های کاربری، این بررسی با تمرکز بر کاربری­های اداری در مقایسه دو دوره قبل و بعد از انقلاب اسلامی انجام شده است. روش تحقیق به­ کار رفته در این تحقیق ترکیبی( کمی-کیفی) است. در ابتدای امر به روش تحقیق کیفی مولفه­های تکنولوژی و فرهنگ در تطابق با معماری معاصر در ساختمان­های اداری شهر تهران تدوین شده و سپس به روش تحقیق کمی، ارتباط بین عوامل کلیدی و سهم هریک از مولفه­ها مورد بررسی قرار گرفته است وبرای بررسی فرضیه از طریق تحلیل همبستگی رابطه بین متغیرها شناسایی شده است. در این بررسی تحولات فرهنگی در دو بعد  مولفه­های ذهنی و عینی ارزیابی شده است.نتایج نشان می­دهد تاثیرات دگردیسی بر مولفه­های عینی فرهنگ که شامل لایه­های فردی و اجتماعی است، بیشترین تاثیر را داشته است. یافته­ها نشان داده است که تکنولوژی نتوانسته است به­صورت اصولی به پروژه­های معماری راه پیدا کند و استفاده از آن فﻘط در ظاهر ساختمان­ها بوده است. درنهایت مساله کاربست تکنولوژی در ساختمان­های اداری معاصر شهر تهران با نگرش متکی بر فرهنگ، در قالب یک الگوی استراتژیک مطرح گردیده که در نظرگرفتن آن به کاربست صحیح تکنولوژی در ساختمان­های اداری شهر تهران خواهد انجامید.  

کلمات کلیدی:
Technology, Culture, Iranian Contemporary Architecture, Tehran Official Buildings, Islamic Reveloution., تکنولوژی, فرهنگ, معماری معاصرایران, ساختمانهای اداری شهر تهران, انقلاب اسلامی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1428886/