بررسی سیاست های اتخاذ شده مرتبط با حوزه بهداشت محیط برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ در کشور ایران: یک مطالعه کیفی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 202

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JREH-7-4_008

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

چکیدهزمینه و هدف: پاندمی کووید-۱۹ از زمان آغاز تا کنون اثرات قابل توجهی بر جنبه های مختلف زندگی مردم داشته است. کشورهای مختلف سیاست های گوناگونی برای مقابله با این بیماری در حوزه های مختلف اتخاذ نموده اند. هدف از انجام این پژوهش بررسی سیاست های اتخاذ شده مرتبط با حوزه بهداشت محیط برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ در کشور ایران می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه کیفی با روش تحلیل اسناد در زمستان سال ۱۴۰۰ به انجام رسید. جامعه پژوهش به صورت هدفمند و با مشورت شش تن از متخصصین سیاست گذاری سلامت و بهداشت محیط تعیین گردید. بدین منظور مصوبات ستاد ملی کرونا به عنوان بالاترین مرجع سیاست گذاری در زمینه بیماری کووید-۱۹ به عنوان جامعه پژوهش انتخاب گردید. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای عرفی و با استفاده از نرم افزار MAXQDA نسخه ۱۲ به انجام رسید.یافته ها: در مجموع بررسی مصوبات ستاد ملی کرونا ۲۵۵ کد، ۲۵ زیر تم و ۷ تم اصلی مربوط به سیاست های اتخاذ شده مرتبط با حوزه بهداشت محیط برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ شناسایی گردید. فعالیت های اجتماعی عمومی، بهداشت محیط عمومی، فاصله گذاری اجتماعی، کنترل مرزها، توسعه زیرساخت ها، تهیه و توزیع تجهیزات حفاظت فردی و ضد عفونی، و نظارت و برخورد قانونی تم های اصلی شناسایی شده در این پژوهش می باشند. نتیجه گیری: تا کنون گستره ای از سیاست های مختلف در حوزه بهداشت محیط برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ در کشور ایران اتخاذ شده است. شواهد بومی و بین المللی، تجارب سایر کشورها، و مباحث اقتصادی اجتماعی و سیاسی نقش قابل توجهی در توسعه سیاست ها، اصلاح آن ها و یا به طور کلی کنار گذاردن سیاست های پیشین داشته اند.

نویسندگان

عارف لطفیان دلوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

جواد مقری

استادیار سیاست گذاری سلامت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Tufan ZK, Kayaaslan B. Crushing the curve, the role of ...
  • https://www.worldometers.info/coronavirus/?%۵Ccountries. Peeri NC, Shrestha N, Rahman MS, Zaki R, Tan Z, ...
  • Kickbusch I, Leung GM, Bhutta ZA, Matsoso MP, Ihekweazu C, ...
  • Takian A, Aarabi M, Haghighi H. The role of universal ...
  • Alanezi F, Aljahdali A, Alyousef SM, Alrashed H, Mushcab H, ...
  • Legido-Quigley H, Asgari N, Teo YY, Leung GM, Oshitani H, ...
  • Li Z, Chen Q, Feng L, Rodewald L, Xia Y, ...
  • Chen H, Shi L, Zhang Y, Wang X, Sun G. ...
  • Invironmmental health: from global to local. San Fransisko: John Wiley ...
  • Breunig D, Koski C. Punctuated euilibiria and budgets in the ...
  • نمایش کامل مراجع