CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین بهترین مناطق برداشت آبهایزیرزمینی از لحاظ کیفیت دو پارمتر TDS و TH جهت مصارف شرب، به کمک از نرم افزار GIS (مطالعه موردی : شهرستان شیراز)

عنوان مقاله: تعیین بهترین مناطق برداشت آبهایزیرزمینی از لحاظ کیفیت دو پارمتر TDS و TH جهت مصارف شرب، به کمک از نرم افزار GIS (مطالعه موردی : شهرستان شیراز)
شناسه ملی مقاله: NCWMSWRM05_098
منتشر شده در پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

میثم امیری - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشگاه ملی ز
مسعود بحرینی مطلق - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشگاه ملی ز
سیدمحمود طباطبایی - استادیار دانشگاه ملی زابل
جابر مظفری زاده - کارشناس ارشد هیدروژئولوژی

خلاصه مقاله:
آبزیرزمینی یکی از مهمترین منابع آب شیرین مورد نیاز انسان است، که بعد از یخچالها، بزرگترین ذخیره آب شیرین زمین را تشکیل میدهد. در حال حاضر در سطح کشور سالانه حدود 49 میلیارد مترمکعب آب از منابعزیرزمینی برداشت میشود. این رقم بخش بزرگی از کل آبهای مصرفی در کشور ما را تشکیل میدهد. از آنجایی که حفر یک چاه برداشت آبزیرزمینی برای اهداف خاص)شرب(، مستلزم صرف وقت و هزینه بالا بوده، پس داشتناطلاعات کافی درباره پهنهبندی سفرههای آبهای زیرزمینی از لحاظ کیفیت و کمیت امری انکار ناشدنی میباشد. هدف از ارائه این مقاله بهنگامسازی اطلاعات و پهنهبندی آبهای زیرزمینی از لحاظ دو پارامتر مهم کیفیت ) TH وTDS ( و تعیین مناسبترین مناطق جهت بهرهبردای از آبهای زیرزمینی با در نظر گرفتن استانداردهای مصارف شرب در شهرستان شیراز، جهت داشتن مدیریتی بهتر بر این منبع بزرگ آب میباشد. با بررسی نمونههای گرفته شده از 137 حلقه چاه در سال آبی 89-88 ، به کمک نرم افزار - GIS ، روشهای درونیابی OK ، SK ، IDW و RBF ، ومدلهای مختلفی مانند، کروی، دایرهای، نمایی و گوسی انجام شد و نقشههای پهنهبندی کیفیت آب شرب زیرزمینی از لحاظ دو پارامتر ذکر شده، با در نظر گرفتن استانداردهای آب شرب تهیه گردید. در نهایت با بررسی روشها و مدل- های ذکر شده، روش SK با کمترین RMSE ( TDS: 701.7 و TH: 761.8 ( و ME ( TDS: -0.45 و TH: 0.58 ( مناسبترین روش جهت تعیین مناطق مستعد جهت بهرهبرداری از آبهای زیرزمینی بر اساس این دو پارامتر انتخاب گردید

کلمات کلیدی:
آبهای زیرزمینی، پارامترهای TH و TDS ، پهنهبندی، درونیابی، مصارف شرب، نرم افزار GIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/143605/