CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نحوه رعایت اصول پیشگیری بیماری های منتقله از راه خون و شناسایی موانع احتمالی آن توسط دستیاران طب اورژانس

عنوان مقاله: بررسی نحوه رعایت اصول پیشگیری بیماری های منتقله از راه خون و شناسایی موانع احتمالی آن توسط دستیاران طب اورژانس
شناسه ملی مقاله: JR_PAHM-11-5_021
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعاد محفوظ پور
حمیدرضا حاتم آبادی
کیاندخت کریمیان
علیرضا براتلو
شهرام علمداری

خلاصه مقاله:
عفونت های منتقله از راه خون به طور شایع در میان پزشکان اورژانس و کارکنان آزمایشگاه ها دیده می شود .این مطالعه به منظور بررسی نحوه رعایت اصول پیشگیری بیماری های منتقله از راه خون توسط دستیاران طب اورژانس و شناسائی موانع احتمالی انجام شده است. این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی ۴۰ نفر دستیاران شاغل به تحصیل در سال های اول تا سوم رشته طب اورژانس انجام شده است. ابزار گردآوری اطلاعات شامل برگه مشاهده و فرم اطلاعات مشخصات فردی و شغلی بود که پس از روایی و پایایی آن مورد ا ستفاده قرار گرفت. میانگین سنی دستیاران ۴/۳±۳۲/۷ سال بوده و اکثر آن مردان (۷۰ درصد) بودند. ۱۵ نفر دستیار سال اول، ۶ نفر دستیار سال دوم و ۱۹ نفر دستیار سال سوم بودند. درخصوص اصول پیشگیری سه موردی که بیشتر از بقیه موارد رعایت می شدند، پوشیدن دستکش لاتکس قبل از انجام مداخلات پزشکی (۲۰±۹۵ امتیاز)، تمیزکردن پوست آلوده به خون ناشی از خونگیری یا گرفتن رگ گیری وریدی با محلول الکل یا بتادین (۳۲±۸۸ امتیاز) و پاشیده نشدن خون و ترشحات به اطراف، بعد از رگ گیری، درآوردن آنژیوکت، خونگیری و یا ساکشن (۴۳±۷۷ امتیاز) بودند. عامل بالاتر بودن سال دستیاری و رگ گیری در قیاس با لوله گذاری از عوامل موثر در رعایت بهتر اصول پیشگیری از بیماری های منتقله از راه خون بودند. بیشترین موانع موجود در مورد رعایت اصول پیشگیری از بیماری های منتقله از راه خون، تعداد زیاد بیماران بستری و ازدحام در بخش (۸۵ درصد)، حجم کاری بالا در بخش (۸۰ درصد) و نیاز به سرعت بالا در انجام کارهای بخش (۶۸ درصد) بودند. در مجموع بر اساس نتایج حاصله چنین استنباط می شود که اصول پیشگیری بیماری های منتقله از راه خون در بین دستیاران طب اورژانس چندان مورد توجه قرار نمی گیرند و لذا نیاز به افزایش آگاهی رسانی در بین آنها به ویژه با برگزاری کلاس های توجیهی و جود دارد.

کلمات کلیدی:
Global preventive measures, Blood borne diseases, Practice, Emergency Medicine Residents, بیماری های منتقله از راه خون, دستیاران طب اورژانس, بخش اورژانس, بیمارستان امام حسین (ع)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1440300/